دوره 14، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 102-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Labbafinejad Y, Attarchi M S, Danesh H, Imanizade Z. Prevalence of sleep disorders and its effects on the work ability in a dairy company. ioh 2017; 14 (2) :93-102
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1747-fa.html
لبافی نژاد یاسر، عطارچی میرسعید، دانش حسین، ایمانی زاده زهرا. شیوع اختلالات خواب در کارکنان یک کارخانه ی تولید لبنیات و اثر آن بر توانایی انجام کار. سلامت كار ايران. 1396; 14 (2) :93-102

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1747-fa.html


گروه طب کار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران ، drzaryimanizade@gmail.com
چکیده:   (4758 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلالات خواب از مشکلات رایج به خصوص در جوامع مدرن و صنعتی می باشد. میزان بروز آن در جمعیت های مختلف، گوناگون گزارش شده است. بروز این مشکلات در افراد شاغل و کارگر منجر به بروز آسیب های شغلی و کاهش عملکرد ایشان می شود و می تواند خطرآفرین باشد. در این مطالعه به بررسی رابطه ی اختلال خواب و توانایی انجام کار می پردازیم.

روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی در تمام کارگران یک کارخانه ی تولید لبنیات در سال 1393 انجام شد. در این مطالعه از پرسشنامه ی StopBang  جهت بررسی آپنه ی انسدادی خواب،  Epworth Sleepiness Scale (ESS) جهت بررسی خواب آلودگی وWork ability index (WAI)   جهت بررسی توانایی انجام کار استفاده شده است. داده های به دست آمده از این پرسشنامه ها به همراه اطلاعات دموگرافیک مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت.

یافته ها: در این مطالعه در نهایت 215 نفر مورد سنجش واقع شدند. ارتباط بین یافته های سه پرسشنامه ی ESS ، StopBang  و  WAI از لحاظ آماری معنادار بود. ارتباط سن با WAI و StopBang  ، وضعیت تحصیلی با ESS ، سابقه کاری با StopBang  ، استعمال دخانیات با StopBang  و ESS ، سالهای استعمال دخانیات با StopBang  و BMI با StopBang  ، معنادار بود. بین دو پرسش نامه ی خواب ارتباط معنادار مثبت وجود داشت و هر دو پرسش نامه با شاخص توانایی انجام کار ارتباط معکوس معنی دار داشتند.

نتیجه گیری: نتایج بدست آمده ارتباط قوی اختلالات خواب، آپنه انسدادی خواب و شاخص توانایی کار را نشان می دهد. لذا جهت جلوگیری از بروز عوارض برگشت ناپذیر و آسیب های متعاقب اختلال خواب و کاهش عملکرد شغلی در کارگران، لازم است غربالگری انجام شده و توجه بیشتر به مسائل بهداشت خواب کارگران صورت گیرد.

کلید واژه ها:

بیماری خواب، Workability index، StopBang  ، ESS، کارخانه لبنیات

متن کامل [PDF 682 kb]   (66297 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مطالعات کمی و کیفی
دریافت: 1394/12/2 | پذیرش: 1395/9/13 | انتشار: 1396/4/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb