دوره 6، شماره 4 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaroushani V, Safari Varriani A, Ayati S, Nikpey A. Risk assessment in a foundry unit by energy trace and barrier analysis method (ETBA). ioh 2010; 6 (4) :7-14
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-245-fa.html
زراوشانی ویدا، صفری واریانی علی، آیتی سید احمد، نیک پی احمد. ارزیابی ریسک به روش ردیابی انرژی و آنالیز موانع در یک صنعت ریخته‌گری. سلامت كار ايران. 1388; 6 (4) :7-14

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-245-fa.html


، zaroushani@yahoo.com
چکیده:   (14036 مشاهده)

زمینه و هدف: با پیشرفت تکنولوژی، انسان، تجهیزات، محیط زیست، مواد و اعتبار سیستم در معرض شرایط خطرناک قرار گرفته است. با توجه به سهم  3/32 درصدی صنعت در بخش اشتغال و رشد سریع صنایع تولید فلزات اساسی در این عرصه، کنترل حوادث و هزینه‌های مربوطه امری ضروری است.با توجه به اهمیت نیروی انسانی درتوسعه پایدار، مطالعه حاضر به منظور شناسایی و ارزیابی ریسک با رویکرد کنترل حوادث، در یک صنعت ریخته‌گری انجام شد.

  روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مورد پژوهی(Case Study) است که جهت ارزیابی ریسک در یک صنعت ریخته‌گری در شهر صنعتی البرز قزوین در سال 1387 اجرا شد. در این تحقیق با استفاده از تکنیک ETBA ، ریسک‌های بالقوه شناسایی و با استاندارد  MIL-STD-882B به صورت کیفی ارزیابی شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از روش مشاهده ، مصاحبه با متخصصین فرآیند، استفاده از نظرات کارشناسان تولید در حین بازدید از محیط کار، بررسی اسناد، دستورالعمل‌های کاری، مدارک فنی دستگاه‌ها، اسناد عملیاتی و چیدمان تجهیزات، مدارک واحد نگهداری و تعمیرات، برگه‌های حوادث و پرونده‌های پزشکی کارگران استفاده شد و در نهایت برگه‌های ETBA تکمیل گردید.

  یافته‌ها: در مجموع 154 ریسک شناسایی شد که 40 ریسک غیر قابل قبول، 68 مورد نامطلوب و 46 مورد قابل قبول با تجدید نظر بودند. کارگاه ریخته‌گری با 74 مورد ریسک، بیشترین ریسک شناسایی را داشت. 108 مورد از ریسک‌های شناسایی شده در طبقه ریسک‌های غیر‌قابل قبول و نامطلوب بودند. انرژی‌های پتانسیل و گرما به ترتیب با 51 و 38 مورد ریسک شناسایی شده، بیشترین انرژی‌های مخاطره‌آمیز بودند.

  نتیجه‌گیری: این تحقیق اجرای اقداماتی نظیر آموزش ایمنی، آموزش حرفه‌ای، سیستم نظارت بازرسی، مدیریت ایمنی پیمانکاران، مدیریت سیستم تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه و تشکیل تیم ممیزی ایمنی را در شناسایی و کنترل ریسک‌های شناسایی شده موثر می‌داند.

متن کامل [PDF 483 kb]   (7740 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکرو ارگونومی
دریافت: 1389/2/19 | انتشار: 1388/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb