دوره 10، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 108-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


(نویسنده مسئول) دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، mojtaba.zokaei@yahoo.com
چکیده:   (8267 مشاهده)

  زمینه و هدف : طراحی ایستگاه کار با هدف تسهیل شرایط حرفه­ایی و در عین حال حصول بهره­وری بالاتر از جمله اهداف اساسی ارگونومی محسوب می­شود. شایسته است که ایستگاه­های کار آنگونه طراحی شود که هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روانی با کاربران هم­خوانی و تناسب داشته باشد. یکی از راه­کارهای دستیابی به این مهم اندازه­گیری ابعاد انسانی و سنجش­های آنتروپومتریک می­باشد که طی آن اندازه­های سگمنت­های مختلف بدن مورد اندازه­گیری قرار می­گیرد.

  روش بررسی : در این مطالعه مقطعی هفتاد دانشجوی 30-21 ساله دانشکده بهداشت به عنوان نمونه و به صورت سیستماتیک انتخاب شدند (35 دانشجوی دختر و 35 دانشجوی پسر) که در سنجش­های آنتروپومتریک همکاری نمودند. براساس مقالات معتبرلیستی از 15 پارامترآنتروپومتری مرتبط با تحقیق تهیه شد وهریک از پارامترها توسط تجهیزات آنتروپومتری استاتیک و استادیومتر مربوطه اندازه­گیری شد.

  یافته ها : بر اساس نتایج به دست آمده از ابعاد اندازه­گیری شده که همگی دارای توزیع نرمال بودند و با ا ستناد آنالیز ارگونومیک چهار نمونه صندلی موجود در کلاس­های درس، مشخص گردید که تنها یک نوع صندلی به اندازه­های لازم و آن هم در حد 40% انطباق، نزدیک بوده است.

نتیجه گیری : نتایج این تحقیق به ویژگی­های ابعادی لازم برای طراحی و یا انتخاب شایسته صندلی­های آموزشی مبتنی بر اصول ارگونومی منتهی گشت
متن کامل [PDF 415 kb]   (9523 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: استرس شغلی
دریافت: 1392/7/2 | پذیرش: 1392/7/2 | انتشار: 1392/7/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.