دوره 13، شماره 5 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 97-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yari S. Evaluation Quantitative (LPD) and Qualitative (NMQ) musculoskeletal disorders of workers and its relationship with the body mass index (BMI (in a paper making industry in 2015. ioh 2016; 13 (5) :88-97
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1559-fa.html
یاری سعید. ارزیابی کمی وکیفی اختلالات اسکلتی عضلانی کارگران و ارتباط آن با شاخص توده بدن در یک صنعت کاغذ سازی در سال 1393. سلامت كار ايران. 1395; 13 (5) :88-97

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1559-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، smaeedy@gmail.com
چکیده:   (6577 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار (MSDs) یکی از دلایل عمده ناتوانی و کاهش بهره‌وری در کشور‌های توسعه یافته است و یکی از ریسک فاکتور های ایجاد این اختلالات در بین افراد وزن بالا می‌باشد بنابراین هدف از این مطالعه ارزیابی کمی وکیفی اختلالات اسکلتی عضلانی کارگران و ارتباط آن با توده بدن در یک صنعت کاغذسازی در سال 1393 می‌باشد.

روش بررسی: صنعت مورد نظر دارای 1473 نفر پرسنل بود که در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 520 نفر از واحدها و شیفت‌های مختلف به طور تصادفی انتخاب شدند به طوری که حداقل یک سال سابقه کار داشتند و با رضایت کامل به پرسشنامه‌های LPD و NORDIC پاسخ دادند. جهت تعیین روایی و پایایی پرسشنامه‌ها از آزمون آلفاکرومباخ و در نهایت جهت تعیین ارتباط بین اختلالات اسکلتی عضلانی حاصل از دو پرسشنامه با هم و با شاخص توده بدن از آزمون‌های مجذور کای‌دو، رگرسیون و همبستگی توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شد. همچنین سطح معناداری در این مطالعه 05/0 در نظر گرفته شده بود.

یافته‌ها: مطالعه حاضر نشان داد که از نظر شاخص توده بدن هیچ فرد لاغری در نمونه وجود نداشت و از این نظر وضعیت 32% افراد طبیعی، 41% دارای اضافه وزن و 27% چاق بودند. همچنین بین دو پرسشنامه در اندام‌های قسمت تحتانی و فوقانی پشت، زانو، شانه، ران و دست ارتباط معنادار و در اندام‌های آرنج و قوزک پا ارتباط غیرمعنادار و بین BMI و اختلالات اسکلتی عضلانی اندام‌های قسمت فوقانی و تحتانی پشت، زانو، شانه و ران ارتباط معنادار وجود داشت.

نتیجه‌گیری: از آنجا که اختلالات اسکلتی عضلانی تجمع‌پذیر می‌باشند با افزایش سن، سابقه کار، ساعات کار روزانه و شغل دوم نیز ناراحتی‌ها و اختلالات اسکلتی عضلانی افزایش می‌یابد. جهت رفع این اختلالات ایجاد برنامه غذایی رژیمی به همراه ورزش‌ها‌ی مناسب و آموزش‌های ارگونومی به کارگران توصیه می‌شود. همچنین به پژوهشگران نیز پیشتهاد می‌شود که در این زمینه با استفاده از پرسشنامه LPD تحقیقات بیشتری صورت پذیرد.

متن کامل [PDF 719 kb]   (3379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1394/3/24 | پذیرش: 1394/7/26 | انتشار: 1395/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb