دوره 13، شماره 6 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 97-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moloudpourfard B, Rasoulzadeh Y, Alizadeh S S. Risk assessment of Cephalexin Crystals production unit in one of the pharmaceutical companies using LOPA technique. ioh 2017; 13 (6) :87-97
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1601-fa.html
مولود پور فرد بفرین، رسول زاده یحیی، علیزاده سید شمس الدین. ارزیابی ریسک واحد تولید کریستال های سفالکسین در یکی از شرکت های داروسازی با استفاده از روش LOPA. سلامت كار ايران. 1395; 13 (6) :87-97

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1601-fa.html


استادیار، گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران. ، ss.alizadeh2013@gmail.com
چکیده:   (6707 مشاهده)

زمینه و هدف: جهت پیشگیری از وقوع حوادث در فرآیندهای شیمیایی ضروری است که از چندین لایه حفاظتی استفاده گردد. در همین راستا تجزیه و تحلیل کفایت و مقاومت لایه های حفاظتی مورد استفاده، یک ضرورت است. این مطالعه به بررسی سطح امنیت لایه های حفاظتی موجود در واحد تولید کریستال های سفالکسین یکی از شرکت های داروسازی می پردازد.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی می باشد که در آن خطرات موجود در واحد تولید کریستال های سفالکسین یکی از شرکت های داروسازی با استفاده از روش LOPA ارزیابی شده اند. بدین منظور با مراجعه به واحد تولید سفالکسین و بازرسی واحد که تولید کریستال های سفالکسین در 4 راکتور آن صورت می گیرد، نخست با استفاده از روش HAZOP، سناریوهای مختلف نوشته شده و خطرات شناسایی شدند. سپس با استفاده از روش LOPA که یک روش آنالیز و ارزیابی ریسک است، لایه های حفاظتی موجود آنالیز شدند و در نهایت عدد ریسک محاسبه گردید.

یافته ها: با استفاده از این روش 104 سناریو شناسایی شدند. از کل 104 سناریو 102 سناریو در سطح قابل قبول می باشند و تنها دو سناریو به قضاوت مدیریت برای معلوم کردن اینکه کاهش بیشتری نیاز است یا خیر، احتیاج دارند.

نتیجه گیری: تکنیک LOPA روشی سودمند در ارزیابی کفایت لایه های حفاظتی مستقل بکار رفته در کاهش ریسک واحد تولید کریستال های سفالکسین شرکت داروسازی است. نتایج نشان دادند که بدست آوردن فرکانس رویداد آغازگر بعضی از رویدادها از روی جداول اختصاصی روش عملی نیست و این امر استفاده از قضاوت های کارشناسانه و تبادل تجارب را مورد تاکید قرار می دهد و به دلیل دخالت مستقیم نیروی انسانی در ارزیابی خطر و تازگی روش، مهارت تیم بررسی کننده در صحت و دقت نتایج بسیار مهم است و از این رو کالیبراسیون و ارزیابی مراحل انجام کار نیز مهم است.

واژه‌های کلیدی: ایمنی، خطر، ارزیابی ریسک، روش LOPA
متن کامل [PDF 667 kb]   (4389 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1394/6/8 | پذیرش: 1395/3/28 | انتشار: 1395/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb