دوره 6، شماره 4 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، shaghayegh0085@yahoo.com.au
چکیده:   (10656 مشاهده)

  هدف : رانندگی یکی از مشاغل سخت و خطرناک می‌باشد که میزان ابتلا، مرگ و میر و غیبت از کار بالاتری نسبت به مشاغل دیگر دارد و رانندگان مستعد ابتلا به افسردگی می‌باشند. از آنجا که افسردگی باعث تغییر مشخصی در رفتار، نگرش و تفکر می‌شود امکان بروز حوادث جاده‌ای را بالا می‌برد. هدف این مطالعه تعیین شیوع افسردگی و عوامل خطر آن در رانندگان کامیون بود.

  روش بررسی : این مطالعه توصیفی به روش مقطعی انجام شد. جمعیت هدف رانندگان کامیون جاده‌ای ساکن استان یزد بودند. تعداد 400 راننده بصورت تصادفی ساده از روی لیست رانندگان سازمان حمل و نقل انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده تست استاندارد بک بود. داده‌ها به صورت مصاحبه جمع‌آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

  یافته‌ها : در مجموع 3/70درصد رانندگان درجاتی از افسردگی داشتند: 8/14 افسردگی اساسی ، 4/25 درصد افسردگی متوسط و 1/30 درصد به درجات خفیف‌تر افسردگی مبتلا بودند و فقط 7/29 درصد آنها فاقد علائم افسردگی بودند. بین نمره افسردگی با تعداد سیگار مصرفی و مدت سفر همبستگی مثبت و معنی‌دار و با ساعات خواب در طول سفر همبستگی معکوس و معنی‌داری بدست آمد. میزان افسردگی در رانندگانی که در یکسال گذشته سابقه تصادف داشتند به طور معنی‌داری بالاتر بود.

  نتیجه‌گیری : با توجه به آمار هشدار‌دهنده افسردگی در رانندگان کامیون لازم است کمیته‌های تخصصی و کار گروه‌های لازم جهت بررسی بیشتر و رفع مشکلات رانندگان تشکیل و اقدامات لازم صورت گیرد

واژه‌های کلیدی: افسردگی، راننده کامیون، یزد
متن کامل [PDF 324 kb]   (4840 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای تنفسی
دریافت: 1389/2/19 | انتشار: 1388/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.