دوره 7، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 29-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، nttahery@gmail.com
چکیده:   (10549 مشاهده)

  زمینه و هدف : یکی از شایعترین اختلالات در بشر، اختلال خواب می باشد که بسیاری از این اختلالات با سن، جنس، وضعیت سلامت جسمی، فعالیت های شغلی ارتباط مستقیم دارد و از مهمترین عوارض آن افزایش بروز خطا حین فعالیت های شغلی از جمله رانندگی می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین کیفیت خواب رانندگان و ارتباط آن با سلامت عمومی در رانندگان اتوبوس پایانه مسافربری گرگان انجام گرفته است.

  روش بررسی : در این مطالعه تحلیلی - مقطعی تمامی رانندگان مشغول به کار در پایانه مسافربری گرگان با استفاده از پرسشنامه ی استاندارد سلامت عمومی 28 سئوالی و پرسشنامه استاندارد 19 سئوالی خواب پیتسبرگ مورد بررسی قرار گرفتند. پس از مراجعه به محل کار رانندگان و تکمیل فرم ها، داده ها با نرم افزار آماری SPSS.13 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که سلامت عمومی رانندگان در حد پایین است. بیش از یک سوم رانندگان کیفیت خواب بد و نسبتا بد دارند و بین کیفیت خواب و سلامت عمومی رانندگان رابطه مستقیم و معنا دار از نظر آماری وجود داشت ( P < 0.001 ، r = 0.7 ). رانندگان با سن بالاتر کیفیت خواب پائین تری داشتند و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود ( P < 0.006 )

  نتیجه گیری : با توجه به نتایج طرح جهت جلوگیری از ایجاد تصادفات و آسیب رسیدن به مسافران عزیز،‌ صرف هزینه های میلیاردی ناشی از تصادفات و خسارات غیر قابل جبران دیگر، توصیه می شود که به رانندگان آموزش داده شود که تعداد شیفت های منظم، ‌استراحت به موقع و کافی،‌ رژیم غذایی مناسب داشته باشند. برای رانندگی در جاده ها تا حدامکان محدودیت سنی در نظر گرفته شود یا برای رانندگان با سن بالاتر تعداد شیفت های کمتری در نظر گرفته شود

متن کامل [PDF 193 kb]   (4195 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای تنفسی
دریافت: 1389/5/17 | انتشار: 1389/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.