دوره 9، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 88-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mououdi M, Taher S. Comfort evaluation of three types of screwdrivers in the Iranian market. ioh 2012; 9 (2) :83-88
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-851-fa.html
موعودی محمد امین، طاهر سید محمد حسن. ارزیابی راحتی سه نوع پیچ گوشتی موجود در بازار ایران. سلامت كار ايران. 1391; 9 (2) :83-88

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-851-fa.html


، Mououdi2006@yahoo.com
چکیده:   (7497 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه محصولات باید علاوه بر ایمن بودن دارای کاربری آسان نیز باشند. راحتی نقش مهمی در استفاده از ابزارهای دستی ایفا می‌کند و رابطه بسیار قوی بین ارگونومی و راحتی وجود دارد و بسیاری از تولید کنندگان ابزار، از اصول ارگونومی در جهت تولید محصول راحت‌تر استفاده می‌نمایند. از آنجا که پیچ گوشتی به صورت گسترده در هر جامعه ای بکار می‌رود هدف از این مطالعه، ارزیابی راحتی انواع رایج آن در بازار ایران، برای کاربران این ابزار می‌باشد.

روش بررسی: 22 نفر در شرایط مشابه و استاندارد از سه نوع پیچ گوشتی رایج در بازار ایران (ایرانی، ژاپنی و چینی) استفاده نمودند. در روند آزمایش 12 پیچ در امتداد افقی و 12 پیچ در امتداد عمودی، با هر یک از انواع فوق، پیچانده شد. سپس ارزیابی ناراحتی وضعیتی موضعی (LPD ) انجام گردید.

یافته ها: 36/84% کاربران نوع ایرانی و 64/13% نوع ژاپنی را راحت تلقی نمودند و هیچ‌یک نوع چینی را از نظر کاربری راحت تعریف ننمودند. آزمون LPD میانگین ناراحتی حاصله از کاربری پیچ گوشتی نوع ایرانی 56/2، نوع ژاپنی 71/2 و نوع چینی 73/2 می‌باشد که با توصیف راحتی توسط کاربران نیز مطابقت دارد و مطابق آزمون فیشر ( 05/0< p)اختلاف LPD سه نوع پیچ گوشتی معنا دار نیست.

 نتیجه گیری: علیرغم عدم تفاوت معنی دار از نظر آماری بین سه نوع پیچ گوشتی، پیچ گوشتی نوع ایرانی از نظر کاربران با LPD کمتر، راحتی بیشتری را تأمین می‌نماید. توصیه می‌شود با پژوهش‌های بیشتر، این ابزار بر مبنای اصول ارگونومی طراحی شود.

متن کامل [PDF 862 kb]   (3071 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/8/22 | انتشار: 1391/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb