دوره 9، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 67-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، koleini@iust.ac.ir
چکیده:   (8301 مشاهده)

  زمینه و هدف: ابزارهای دستی طیف وسیعی از محصولاتی را شامل می‌شوند که تطابق آن‌ها با ساختار فیزیکی و آناتومی دست در ایمنی و سلامتی تأثیر گذار می‌باشند. پژوهش حاضر طرح جدیدی از پوست کن مورد استفاده در آشپزخانه را ارائه می‌کند تا ویژگی‌هایی از جمله حفظ حالت طبیعی مچ، تقلیل میزان فشار و در نهایت کاهش فعالیت عضلات را با خود به همراه داشته باشد.

 

  روش بررسی: هفتاد آزمایش با شرکت ده داوطلب زن با بکارگیری شش مدل از پوست کن به همراه یک مدل طراحی شده به انجام رسید. الکترومیوگرافی سطحی عضلات دو سر بازو، سه سر بازو و خم کننده سطحی انگشتان دست راست از شروع تا پایان آزمایش ثبت گردید. فعالیت الکترومیوگرافی 80% حداکثر نیروی ارادی هر عضله ثبت و اندازه گیری شد و جهت نرمال سازی داده های الکترومیوگرافی هنگام تحلیل داده های آزمایش اصلی، مورد استفاده قرار گرفت.

 

  یافته‌ها: بر اساس نتایج الکترومیوگرافی، میانگین فعالیت عضلات دو سر و سه سر بازو در پوست کن طراحی شده، کمترین مقدار را به خود اختصاص داد. تفاوت‌های مشاهده شده بین فعالیت EMG عضلات سه سر بازو و خم کننده انگشتان و به طور کلی در مجموع عضلات یاد شده، در هفت پوست کن مورد بررسی، معنی دار نشان داده شد.

  نتیجه گیری: با استفاده از شاخص‌های الکترومیوگرافی می‌توان به خوبی کارکرد مدل‌های مختلف یک محصول را ارزیابی کرد. تفاوت در میانگین فعالیت عضلات دلالت بر تأثیرگذاری شکل، فرم و نوع پوست کن در تعامل با دست دارد. در استفاده از پوست کن ضمن وارد شدن بیشترین نیرو بر انگشتان، انتقال نیرو، وظیفه نگهداری و چنگش نیز به عهده انگشتان می‌باشد، لذا ملاحظات ارگونومی در طراحی پوست کن می‌تواند در میزان فعالیت عضلات مرتبط با انگشتان تأثیرگذار باشد. نتیجه پژوهش حاضر با تحقیقات مشابه در مطالعات پیشین تطابق دارد.

 

متن کامل [PDF 414 kb]   (3759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/8/22 | پذیرش: 1392/3/18 | انتشار: 1392/3/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.