%0 Journal Article %A Tajvar, Ah. %A Hasheminejad, N. %A Jalal, A. %A Ghashghav, H.R. %T Evaluation of risk factors causing work - related musculoskeletal disorders (WMSDS) in kerman bakery workers by OCRAIndex method %J Iran Occupational Health Journal %V 6 %N 3 %U http://ioh.iums.ac.ir/article-1-217-fa.html %R %D 2009 %K OCRAIndex -MSDs-bakery-ergonomics control, %X   زمینه و هدف : در شغل نانوائی ریسک فاکتورهای بسیاری وجود دارند که می توانند باعث ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی گردند.پیشگیری از بروز این اختلالات نیز مستلزم انجام ارزیابی جامعی از وضعیت های کاری با استفاده از روش های ارزیابی پوسچر می باشد. در این تحقیق از تکنیک شاخص OCRA که به عنوان یکی از کامل ترین روش ها جهت ارزیابی مواجهه نقاط انتهایی اندام فوقانی با حرکات تکراری محسوب می شود برای این منظور استفاده شده است   روش بررسی: در این تحقیق تلفیقی از چهار روش جمع آوری اطلاعات شامل روش مشاهده ای،مصاحبه،استفاده از پرسشنامه و چک لیست استفاده شد .تعداد 423 نمونه برای بررسی میزان مواجهه با شاخص OCRA به طور تصادفی و به شیوه نمونه گیری خوشه ای جمع آوری و جهت اثبات فرضیه ها ازآزمونهای کروسکال والیس، ،تکرارسنجش و من ویتنی با نرم افزار SPSS15 استفاده گردید.   یافته ها: .نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادند که بیشترین مقدار میانگین شاخص OCRA دست چپ و دست راست مربوط به وظیفه شاطری در نانوائی سنگک ) 99 /14 OCRA INDEX= ) می باشد و به طور کلی به ترتیب 5/56 ،4/67 ،3/77 و 75 درصد از کل وظایف کاری در نانوائی های تافتون دوار، تافتون سنتی، سنگک و باگت در ناحیه قرمز یا خطر قرار دارند. همچنین مشخص گردید که تنها، میانگین شاخص OCRA دست چپ و دست راست وظیفه های نان درآری،فروشندگی و نان درآر/فروشندگی با هم یکسان می باشند.   نتیجه گیری: با توجه به اینکه سطح ریسک اکثر وظایف کاری در هر چهار نوع نانوائی در ناحیه قرمز یا خطر قرار دارند و از آنجائیکه بیشتر افراد شاغل در این حرفه از نطر سنی جوان بوده و سابقه کاری کمی دارند لذا لازم است که هرچه سریعتر با در نظر گرفتن اقدامات کنترلی مناسب شرایط موجود اصلاح گردند.   %> http://ioh.iums.ac.ir/article-1-217-fa.pdf %P 44-51 %& 44 %! %9 Research %L A-10-1-4 %+ %G eng %@ 1735-5133 %[ 2009