TY - JOUR T1 - Study of microbiological quality of flour produced in Kermanshah and Ilam factories (2010-2011) TT - بررسی کیفیت میکروبی آرد تولیدی کارخانجات کرمانشاه و ایلام در سال89-1388 JF - IOH JO - IOH VL - 10 IS - 5 UR - http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1268-fa.html Y1 - 2013 SP - 92 EP - 98 KW - flour factory KW - Salmonella KW - yeasts and moulds KW - Kermanshah KW - Ilam. N2 -   زمینه و هدف: آرد محصول اولیه فرآوردهایی مانند انواع نان و سایر مواداصلی مرتبط با تأمین منابع غذایی انسان در اکثر نقاط جهان می­باشد. به ویژه در کشور ایران از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. بنابراین بهداشت آرد از لحاظ میکروبی، برای مصرف کنندگان، حائز اهمیت است.   روش بررسی: در مطالعه حاضر که یک نوع مطالعه توصیفی-مقطعی است از6 کارخانه تولیدی آرد کرمانشاه و 6 کارخانه تولیدی آرد ایلام، جمعاً 144نمونه آرد(از هر کارخانه 12 نمونه) به منظور تعیین میزان آلودگی به سالمونلا، کپک و مخمر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. کلیه شرایط نمونه برداری و انجام آزمایشات طبق استانداردهای شماره2-10899و1810 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران صورت گرفت.   یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد که 18% کل نمونه ها (26نمونه) از نظر آلودگی به سالمونلا، مثبت بودند و از نظر آلودگی به کپک و مخمر نیز، 1/36% کل نمونه ها (52نمونه) با استانداردهای ملی ایران( 5×103 cfu/gr ) مطابقت نداشت. میانگین میزان کپک و مخمر نمونه های مورد بررسی کارخانجات ایلام و کرمانشاه به ترتیب برابر با cfu/gr 103× 01/1 ± 103×1/5 و cfu/gr 103× 62/1 ± 103×5/ 4 حاصل گردید.   نتیجه گیری: با توجه به اینکه از 144 نمونه، 26 نمونه از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت اعلام شد و 1/36% نمونه ها نیز از نظر آلودگی به کپک و مخمر با استاندارد های ملی ایران مطابقت نداشت لذا وضعیت میکروبی آرد خبازی از نظر پارامترهای مذکور در کرمانشاه و ایلام نیاز به مراقبت ویژه ای دارد و جهت بهتر کردن کیفیت میکروبی باید چاره اندیشی کرد.   M3 ER -