TY - JOUR T1 - Hygienic performance evaluation and effect of training in order to confronting with the Covid-19 virus in the metal industries staff TT - ارزیابی عملکرد بهداشتی و تأثیر آموزش به منظور مقابله با کرونا ویروس (کووید 19) در کارکنان صنایع فلزی JF - IOH JO - IOH VL - 17 IS - 1 UR - http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3116-fa.html Y1 - 2020 SP - 66 EP - 80 KW - Coronavirus (Covid-19) KW - personal protective equipment KW - physical distance KW - training N2 - زمینه و هدف: اخیراً بیماری سندرم حاد تنفسی یا بیماری کرونا به یکی از مهم ترین نگرانی ها در سطح ملی و جهانی تبدیل شده است. بیماری کرونا توسط ویروس ۲ (SARS-CoV-2) یا کووید-19 ایجاد می شود. ویروس کووید-19 در صورت سرفه یا عطسه از طریق قطرات بزاق و یا ترشحات بینی گسترش می یابد. بیماری کرونا علاوه بر اینکه بر سطح سلامت عمومی جامعه تأثیر بسیار منفی دارد، بر فعالیت های کاری همانند کسب و کار، اقتصاد و فعالیتهای صنایع نیز تأثیر چشمگیری دارد. از طرفی به دلیل اینکه تا این زمان هیچ واکسن یا درمان خاصی برای کووید-19 کشف نشده است؛ بهترین راه پیشگیری و کاهش انتقال آن، آگاهی کامل در مورد این ویروس، چگونگی ایجاد این بیماری و نحوه شیوع آن می باشد. هدف از این مطالعه تعیین عملکرد بهداشتی و تأثیر آموزش به منظور مقابله با کرونا ویروس در کارکنان صنایع فلزی بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی که از لحاظ زمانی، مقطعی بود؛ 5 صنعت فلزی در استان های اصفهان و چهارمحال بختیاری با روش سرشماری بررسی شدند. چک لیست محقق ساخته برای ارزیابی بهداشت فردی کارکنان و چک لیست بهداشت محیط برای ارزیابی محیط و ساختمان صنایع برای جمع آوری داده ها استفاده گردید. پس از بررسی بهداشت فردی کارکنان توسط چک لیست، به مدت 15- 10 دقیقه به کارکنان به ویژه کارکنانی که کمتر بهداشتی فردی را رعایت می کردند یا اصلا رعایت نمی کردند، آموزش داده شد. آموزش به صورت چهره به چهره و با رعایت موازین بهداشتی و فاصله فیزیکی مناسب ارائه گردید. موضوعات آموزش شامل خصوصیات ویروس کووید-19، علائم ابتلا به بیماری، روش های انتقال بیماری، روش های پیشگیری از شیوع و ابتلا به بیماری، ضرورت رعایت بهداشت فردی و روش صحیح استفاده از ماسک و دستکش بود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار آماری SPSS 21 و آزمون آماری Paired-Samples T-test استفاده شد. یافته ها: مجموع کارکنان 569 نفر که از این تعداد 38/7% زن و 62/92% مرد بودند. 73/23% کارکنان از ماسک و دستکش بهداشتی و 93/30% فقط ماسک استفاده میکردند.؛ همچنین 21/78% فاصله مناسب با سایرین و 8/76% استفاده از وسایل شخصی یا ضدعفونی وسایل مشترک را رعایت میکردند. رعایت موارد بهداشت فردی قبل و بعد از آموزش رابطه معناداری (001/0>PValue) داشت. موارد بهداشت محیط از قبیل: نصب راهنمای کنترل محیطی مقابله با کرونا، گندزدایی روزانه، جمع آوری زباله ها در سطل درب دار پدالی، دردسترس بودن جعبه کمکهای اولیه، بلااستفاده نمودن آب سردکنها، قرار دادن محلول ضدعفونی کننده دست در ورودی ساختمانها و کنار آسانسورها و وجود شیر آب روشویی سرویسهای بهداشتی از نوع چشمی یا پدالی کمتر رعایت شده بود. نتیجه گیری: بیش از نیمی از کارکنان موارد بهداشت فردی را رعایت میکردند. رعایت موارد بهداشتی پس از آموزش افزایش بیشتری یافت این نتیجه نشان داد که آموزش تأثیر بسزایی در افزایش آگاهی و ترغیب کارکنان در رعایت موارد بهداشتی و جدی گرفتن این بیماری دارد. اقدامات بهداشت محیطی در ساختمان های صنایع مورد بررسی اجرا شده و در مواردی به علت عدم آگاهی و یا مشکلات اقتصادی از آن غافل شده بودند. M3 ER -