TY - JOUR T1 - Industry solid waste management assessment of 10 large food industries in Tehrn 2014 TT - ارزیابی مدیریت مواد زائد جامد صنعتی 10 واحد بزرگ صنایع غذایی شهر تهران در سال 1393 JF - IOH JO - IOH VL - 13 IS - 4 UR - http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1526-fa.html Y1 - 2016 SP - 95 EP - 102 KW - Solid waste management KW - Solid waste industrial KW - Food industries KW - Tehran industries N2 - زمینه و هدف: مدیریت نامناسب پسماندهای صنعتی در سال های اخیر مخاطرات زیادی را ایجاد کرده است. در نتیجه آن، بهداشت، ایمنی و محیط زیست انسان ها را در معرض خطر قرار داده است. هدف از این مطالعه، بررسی مدیریت پسماندهای صنعتی 10 واحد بزرگ از صنایع غذایی شهر تهران در سال 1393 می باشد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که براساس بازدیدهای میدانی، تکمیل پرسشنامه، تهیه بانک اطلاعاتی و آنالیز نتایج انجام گردید. در نهایت واحدهای منتخب براساس شاخص ISWMI رتبه بندی شدند. پرسشنامه شامل 47 سؤال در خصوص عناصر مؤظف مدیریت جامع مواد زائد جامد صنعتی، در قالب 10 حیطه مجزا بود. 10 واحد بزرگ از صنایع غذایی شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید. یافته ها: مقدار شاخص ISWMI (بر مبنای 100) در واحدهای صنعتی منتخب عبارت است از: شرکت J با مقدار 96 در رده خیلی خوب و شرکت A با مقدار 49 در رده ضعیف قرار گرفت. دو شرکت H و I نیز با 85 امتیاز در طبقه خیلی خوب جدول ارزیابی شدند. سه شرکت E، F، G به ترتیب با 72، 77 و 80 امتیاز در طبقه خوب و سه شرکت B، C، D به ترتیب با 57، 63 و 64 امتیاز در طبقه متوسط قرار گرفتند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، وضعیت مدیریت پسماند صنعتی در بیشتر واحدهای منتخب متوسط به بالا می باشد. با این حال به نظر می رسد عواملی از قبیل عدم تعهد و باور مدیریت ارشد نسبت به اجرای سیستم مدیریت پسماند، عدم الزام صنایع به استخدام کارشناس محیط زیست یا بهداشت محیط و نیز فقدان برنامه ای جامع در سطح ملی برای مدیریت پسماند از مؤثرترین عوامل در تعیین مقادیر ISWMI صنایع می باشند. M3 ER -