AU - Ahmadi, N. AU - Taqdisi, M.H. AU - Motavalian, S.A. AU - Fazadkia, M. TI - Efficacy of a participatory intervention to remove the soda bread, From traditional bread processing in a city at 1387 PT - JOURNAL ARTICLE TA - IOH JN - IOH VO - 6 VI - 1 IP - 1 4099 - http://ioh.iums.ac.ir/article-1-163-fa.html 4100 - http://ioh.iums.ac.ir/article-1-163-fa.pdf SO - IOH 1 AB  -     زمینه و اهداف : نان یکی از منابع مهم تامین مواد غذایی در هر جامعه ای محسوب می گردد.حدوداً از سال 1380 وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ماموریت یافت تا با نظارت بر فرآیند حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی ضمن ارتقاء سلامت نان زمینه را برای غنی سازی نان و آرد فراهم نماید. در همین راستا تمامی ابزارهای قانونی(بازرسی ، معرفی نانوایان متخلف به مراجع قانونی و . . . ) تا امروز بکار گرفته شده اند ، اما متاسفانه نتایج به دست آمده خصوصاً در شهرهای بزرگ چندان رضایت بخش نبوده است .     روش بررسی : پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که به منظور بررسی اثربخشی یک مدل مشارکتی برای حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی و تعیین آگاهی ، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله و مقایسه در شهر جدید اندیشه شهریار در سال 1387 انجام شده است     یافته ها :. طبق آزمون های آماری انجام شده بین آگاهی ، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله، قبل و بعد از مداخلات تفاوت معنی داری وجود داشت ( P CP - IRAN IN - LG - eng PB - IOH PG - 37 PT - Research YR - 2009