دوره 11، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 29-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی علوم وتحقیقات تهران ، shahnazmahdavi71@yahoo.com
چکیده:   (6523 مشاهده)

زمینه و هدف : اهمیت گاز طبیعی فشرده شده (CNG)به عنوان سوخت پاک در کاهش آلاینده های هوا، محدودیت در تأمین منابع نفتی و متعاقباً هزینه کمتر تهیه و استفاده از گاز طبیعی نسبت به بنزین و گازوئیل طی سال های اخیر باعث افزایش توسعه جایگاه های عرضه آن در کشور شده است. بررسی آمار تعطیلی جایگاه های سوخت رسانی CNG نشان می دهد بخش مهمی از تعطیلی ها به سرعت خرابی بالای تنها برخی از تجهیزات این سیستم ها مربوط می شود از این رو در این مطالعه با استفاده از مدل دیاگرام بلوکی قابلیت اطمینان((RBD ، قابلیت اطمینان جایگاه سوخت رسانی CNG به منظور شناسایی المان های بحرانی مورد ارزیابی قرار گرفت . 

روش بررسی : پژوهش حاضر یک مطالعه مورد پژوهی( Case Study ) است که در جایگاه CNG ، 110شهریار واقع در شهرستان شهریار در سال 91 انجام پذیرفت. در این تحقیق با توجه به نرخ شکست و قابلیت اطمینان هر تجهیز ، سهم هر تجهیز در شکست کل سیستم مشخص گردد.در طی ارزیابی قابلیت اطمینان ، پس از شناسایی و بررسی سیستم و نقشه‌های فرآیند، مستندات و گزارش خرابی تجهیزات سیستم ، نمودار دیاگرام بلوکی تجهیزات جایگاه ترسیم سپس با بکارگیری دانش کارشناسان و متخصصان فنی ، استفاده از فرمول های مربوطه و تحلیل محاسبات ارزیابی ، المان های بحرانی سیستم تعیین شد.
یافته ها : نتایج بررسی نشان داد ، تجهیزات PLC با قابلیت اطمینان 0.5 ،کمپرسور با قابلیت اطمینان 0.846 و شیر یک طرفه با قابلیت اطمینان 0.91 المان های بحرانی سیستم هستند.
نتیجه گیری : در این مطالعه ، استفاده از افزونگی برای هر یک از المان های بحرانی جهت افزایش قابلیت اطمینان پیشنهاد گردید.
متن کامل [PDF 1413 kb]   (5317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1392/6/13 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1393/6/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.