دوره 12، شماره 5 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 42-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Meknatjoo M, Omidvari M. Safety Risk Assessment by using William –Fine method with Compilation Fuzzy DEMATEL in Machining Process. ioh 2015; 12 (5) :31-42
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
مکنت جو مرتضی، امیدواری منوچهر. ارزیابی ریسک ایمنی با استفاده از مدل ویلیام فاین بهبود یافته با تلفیق DEMATEL در محیط فازی درفرایند ماشین کاری. سلامت كار ايران. 1394; 12 (5) :31-42

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1263-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، دانشکده صنایع و مکانیک، قزوین، ایران ، omidvari88@yahoo.com
چکیده:   (16049 مشاهده)

زمینه وهدف: امروزه باپیشرفت فناوری و افزایش کاربرد ماشین آلات، به دلیل بکارگیری از تکنولوژی پیچیده و پر مخاطره، روند خطرزائی و احتمال بروز حوادث در فرایند های ماشین کاری ، فزونی یافته و همواره بیم آن می رود، در اثر بروز حوادث ناشی از کار خسارت جبران ناپذیر به بار آید. بنابراین هدف از اجرای این پژوهش شناسائی عوامل و زیرعوامل اثرگذار و تاثیر پذیر در رتبه ریسک در مدل ویلیام فاین با تلفیق آن با دیماتل فازی به منظور کاهش یا حذف ریسک در فرایند های ماشین کاری می باشد.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش ازنوع کاربردی است که در یکی از صنایع پرمخاطره اجراء ومورد ارزیابی و بهینه سازی قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات لازم، ازپرسش نامه، مصاحبه با خبرگان صنعت ، بررسی اسناد و مدارک وبه منظور تحلیل دادها از تکنیک  DEMATEL در محیط فازی و حل مدل با نرم افزار MATLAB استفاده شده است.

یافته ها: نتایج نشان می دهدکه عامل های میزان تماس و احتمال وقوع به ترتیب اثرگذارترین و تاثیرپذیرترین عامل درتعیین رتبه ریسک درمدل ویلیام فاین شناسائی شدند و همچنین زیرعامل های عدم استفاده از تجهیزات مناسب در هنگام انجام فعالیت و حمل و نقل، برای عامل میزان تماس و عدم وجود دستورالعمل مناسب انجام فعالیت برای عامل احتمال وقوع وشکل فیزیکی مواد بکار رفته در فعالیت برای عامل شدت پیامد، اثرگذارترین زیرعامل شناخته شدند.

نتیجه گیری:پژوهش حال حاضر نشان داد درصنایع پرمخاطره ماشین کاری می توان باانجام ارزیابی ریسک ایمنی بامدل ویلیام فاین و تلفیق آن بادیماتل در محیط فازی از طریق کنترل هزینه وتخصیص بهینه منابع نسبت به رفع اقدامات اصلاحات یا کاهش سطوح ریسک بدون تاثیر قضاوت ارزیاب ها بر تعیین میزان درجه ریسک اقدام نمود.

واژه‌های کلیدی: ارزیابی ریسک ایمنی، William fine، Fuzzy، FDEMATEL.
متن کامل [PDF 766 kb]   (13789 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1393/11/14 | پذیرش: 1394/5/28 | انتشار: 1394/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb