دوره 12، شماره 6 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 6 صفحات 68-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، motalleby_m@yahoo.com
چکیده:   (7184 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی عضلانی شایعترین آسیب و ناتوانی شغلی در جهان است . یکی از مهمترین ریسک فاکتور های این اختلالات، پوسچر نامناسب کارکنان می باشد. مطالعات قبلی شیوع زیاد این عوارض را در کارکنان آزمایشگاه ها نشان داده است. این پژوهش با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی  عضلانی وریسک فاکتورهای پوسچر در پرسنل آزمایشگاه های  تشخیص طبی شهرستان کاشان در سال 1391 انجام گرفت.

روش بررسی: مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 168 نفر از کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی کاشان انجام شد. برای مطالعه شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار از پرسشنامه کرنل و برای ارزیابی سطوح مواجهه با ریسک فاکتورهای پوسچر از روش QEC استفاده گردید. اطلاعات با جداول آمار توصیفی ارائه وازمدل های رگرسیون لجستیک و مجذور کای جهت تحلیل عوامل استفاده شد.

یافته ها: 155نفر (3/92%) از افراد مورد مطالعه حداقل 1 تا دو بار در هفته از درد در یکی از اندام های خود رنج میبرند. شیوع درد در گردن از سایر اندام ها بالاتر است.ارتباط معنی داری بین وجود درد و ناراحتی با سن و جنس مشاهده نشد. تنها 47 درصد از افراد مورد مطالعه دارای سطح ریسک قابل قبول در پوسچر بدن هنگام کاربوده اند. ارتباط معنی دار میان پوسچر نامناسب و وجود درد در اندام های بدن مشاهده گردید.

 نتیجه گیری: شیوع اختلالات اسکلتی عضلاتی در کارکنان ازمایشگاههای تشخیص طبی بالا است. پوسچر نامناسب این کارکنان ازعوامل اصلی ایجاد این اختلالات است و اقدامات اصلاحی ارگونومیکی به منظور اصلاح ایستگاههای کاری در آزمایشگاهها ضروری می باشد.

متن کامل [PDF 1008 kb]   (4986 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1393/11/11 | پذیرش: 1394/6/3 | انتشار: 1394/10/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.