دوره 14، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 36-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadfam I, Kamalinia M, Golmohammadi R, Momeni M, Hamid Y, Soltanian A. A framework for evaluating the performance of OHSMSs using multi-criteria methods. ioh 2017; 14 (1) :23-36
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1585-fa.html
محمدفام ایرج، کمالی نیا مجتبی، گلمحمدی رستم، مومنی منصور، حمیدی یداله، سلطانیان سلطانیان. ارائه چارچوبی برای ارزیابی عملکرد سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی با استفاده از روش های تصمیم گیری چند شاخصه. سلامت كار ايران. 1396; 14 (1) :23-36

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1585-fa.html


استادیار گروه - مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران. ، m.kamalinia@umsha.ac.ir
چکیده:   (6999 مشاهده)

زمینه و هدف: در سال های اخیر عملکرد و اثربخشی سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بسیار مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. بنابراین ارزیابی عملکرد سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت اطلاعاتی را در مورد کیفیت سیستم از نظر توسعه، اجرا و نتایج ارائه می نماید. این مطالعه با هدف ارائه چارچوبی برای ارزیابی عملکرد سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، تعیین عوامل موثر در موفقیت و بهبود مستمر آنها انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه بر اساس مدل ها و راهنماهای سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت،43 معیار در قالب 5 عنصر اصلی مشخص گردید. از روش فرایند تحلیل شبکه ای برای تعیین وزن معیارها و از روش شباهت به گزینه ی ایده آل برای استفاده و رتبه بندی اطلاعات شاخص های اندازه گیری عملکرد استفاده شد.

یافته ها: عناصر خط مشی و بررسی به ترتیب از بیشترین و کمترین وزن نسبی برخوردار بودند. معیارهای تعهد مدیریت، اطلاع رسانی اهداف و برنامه های ایمنی و بهداشت و مشارکت کارکنان در فعالیت های ایمنی و بهداشت به ترتیب در عناصر خط مشی، برنامه ریزی و اجرا و عملیات بیشترین وزن را داشتند. همچنین معیار اندازه گیری و پایش شاخص های ایمنی و بهداشت در عنصر بررسی و معیار در دسترس بودن نتایج فعالیت های ایمنی و بهداشت در عنصر بازنگری مدیریت بیشترین وزن را به خود اختصاص دادند و بعنوان عوامل تاثیر گذار در موفقیت سیستم های مدیریت ایمنی وبهداشت شناخته شدند.

نتیجه گیری: با استفاده از روش ارائه شده، می توان فعالیت های سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی را به صورت سیستماتیک مورد بررسی قرار داد و با ارزیابی معیار ها و شاخص ها ، عوامل موثر در موفقیت یا ناکارایی سیستم های مدیریت را شناسایی نمود.

متن کامل [PDF 779 kb]   (4034 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی سیستم های مدیریتی و ممیزی ها سیستماتیک
دریافت: 1394/2/24 | پذیرش: 1394/7/22 | انتشار: 1396/2/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb