دوره 6، شماره 1 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 27-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

GHolam Nejad H, Nikpeyma N. Occupational stressors in nursing. ioh 2009; 6 (1) :22-27
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-164-fa.html
غلام نژاد حانیه، نیک پیما نسرین. علل ایجاد کننده استرس شغلی در پرستاران. سلامت كار ايران. 1388; 6 (1) :22-27

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-164-fa.html


، gholamnejad_hyahoo.com
چکیده:   (19923 مشاهده)

 

  زمینه و اهداف:. حرفه پرستاری بدلیل نیاز به مهارت و تمرکز بالا در انجام کار ،همکاری تیمی قوی و ارایه مراقبت 24ساعته استرس شغلی زیادی ایجاد می کند. استرس شغلی به عنوان یک فاکتور اصلی در ایجاد بیماری و افزایش میزان غیبت از کار پرستاری محسوب می شود. در راستای رسیدگی به نیازهای پرستاران،باید به بهداشت فیزیکی و روانی آنان نیز توجه شود تا مراقبتی با کیفیت بالا به بیماران ارائه شود. این مطالعه با هدف تعیین علل اصلی ایجاد کننده استرس شغلی پرستاران انجام گرفت. با این امید که شناخت درست این عوامل سیستم های بهداشتی را در کاهش یا رفع این عوامل و ایجاد محیط بهتر کاری یاری رساند.

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی (از نوع همبستگی) 140 نفر از پرستاران بخش های مختلف چندین بیمارستان پرسش نامه استرس شغلی اوسپیو ، را پر کردند. این شاخص دارای اعتبار ثابت شده و ثبات داخلی با آلفا کرونباخ 87% است که در مطالعات زیادی مورد استفاده قرار گرفته است.برای تجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری 13SPSS .ستفاده شد  

  یافته ها : مهم ترین استرسورهای شغلی بترتیب شامل عدم دریافت پاداش و تشویق(6/48درصد)، بار کاری زیاد (4/46درصد)، عدم شرکت در تصمیم گیری های مهم بخش(3/39درصد)،فقدان کنترل بر شرایط کاری(6/38درصد)و فقدان ارتقاء شغلی (4/36درصد) است. جنس،اضافه وزن ، ساعات کاری ،بار کاری زیاد و تعداد شیفت شبها جزء عواملی هستند که با میزان استرس شغلی رابطه مستقیمی دارند.

  نتیجه گیری: تجزیه تحلیل اطلاعات نشان می دهد که فاکتورهای شغلی بیش از عوامل دموگرافیک در ایجاد استرس شغلی دخیل هستند.یافته های این مطالعه به سیستمهای بهداشتی کمک می کند تا با ایجاد شرایط کاری آرام تا حدود زیادی از استرس شغلی پرستاران کم کنند.علاوه بر این درک چنین موقعیتی باعث افزایش بکارگیری مکانیسم های سازگاری توسط پرستاران برای کاهش استرس شغلی می شود.

 

متن کامل [PDF 149 kb]   (5123 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تکنولوژیهای نوین تصفیه هوا(نانو و پلاسما)
دریافت: 1388/7/13 | انتشار: 1388/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb