دوره 14، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 140-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

taban E, Mortazavi S B, Vosoughi S, Khavanin A. Effect of Garlic intake on blood glucose and cortisol levels and body weight changes in noise-exposed male rats. ioh 2017; 14 (3) :130-140
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1773-fa.html
تابان ابراهیم، مرتضوی سید باقر، وثوقی شهرام، خوانین علی. اثر مصرف خوراکی پودر سیر بر تغییرات سطح گلوکز ، کورتیزول و وزن بدن موش سوری نر دیابتی مواجهه یافته با صدا. سلامت كار ايران. 1396; 14 (3) :130-140

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1773-fa.html


استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، mortazav@modares.ac.ir
چکیده:   (5638 مشاهده)

زمینه و هدف:  صدا یکی از مهم ترین عوامل زیان آور محیط صنعتی به شمار می آید. اثرات مهم صدا بر سلامتی می توان به آسیب دستگاه شنوایی، اثرات بر روی اندام بینایی، اثرات عصبی و روانی، سیستم هورمونی، اثرات فیزیولوژیکی و اثرات ذهنی اشاره کرد. بدلیل اهمیت اثرات هورمونی صدا بر بدن، هدف این مطالعه  اثر مصرف خوراکی پودر سیر بر تغییرات سطح گلوکز ، کورتیزول و وزن بدن  موش سوری نر دیابتی مواجهه یافته با صدا بود.
روش بررسی:  36 موش سوری نر بالغ بصورت تصادفی به چهارگروه تجربی و دو گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی شامل  گروه غیر دیابتی مواجهه با صدا و  به همراه جیره حاوی یک درصد پودر سیر، گروه دیابتی(با تزریق داروی استرپتوزوتوسین به میزان (mg/kg60 )  ) در معرض صدا فوق الذکر و با جیره حاوی یک درصد پودر سیر بودند. صدا توسط نرم افزار  Cool Editبه مدت 30 روز و هر روز به مدت 8 ساعت انجام گرفت. در پایان دوره مواجهه، موش های هر گروه 24 ساعت پس از مواجهه با صدا در حالت ناشتا میزان هورمون کورتیزول و سطح قند خون انداه گیری شد.
یافته ها: این تحقیق نشان دادکه سطح گلوکز در نمونه های غیر دیابتی و دیابتی تحت مواجهه صدا در مقایسه با نمونه های شاهد اختلاف  معناداری (002/0>P)  دارند. همچنین سطح کورتیزول در نمونه های غیر دیابتی و دیابتی  تحت مواجهه صدا در مقایسه با نمونه های شاهد اختلاف معناداری (002/0>P)  نشان داد.
نتیجه گیری: مواجهه با صدا 90 دسی بل در گستره فرکانسی 5700-700 هرتز می تواند باعث افزایش سطح سرمی گلوکز و کورتیزول را تقویت نماید. و پودر سیر در کاهش میزان هورمون‌های کورتیزول و قند خون در طی این دوره مواجهه اثری نداشت.

واژه‌های کلیدی: پودرسیر، کورتیزول، گلوکز، سروصدا
متن کامل [PDF 723 kb]   (1306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صدا
دریافت: 1394/12/14 | پذیرش: 1395/6/21 | انتشار: 1396/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb