دوره 15، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 141-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadampour E, Khalili Geshnigani Z, Alipour K. The relationship between psychological empowerment and organizational Virtue with the role of mediator work-related flow in Lorestan University of Medical Sciences. ioh 2018; 15 (2) :129-141
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2025-fa.html
قدم پور عزت اله، خلیلی گشنیگانی زهرا، عالی پور کبری. بررسی رابطه بین توانمندسازی روان شناختی و فضیلت سازمانی با نقش میانجی شیفتگی مرتبط با کار در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان. سلامت كار ايران. 1397; 15 (2) :129-141

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2025-fa.html


دانشیار گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران. ، ghadampour.e@lu.ac.ir
چکیده:   (3429 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف:  امروزه، با نگرش­های جدیدی که در زمینه روان­شناسی مثبت در حوزه کاری به وجود  آمده است و نقشی که فضیلت سازمانی در تربیت
احساسات و تعاملات مثبت در سازمان­ها دارد، اهمیت پژوهش در زمینه فضایل سازمانی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین توانمندسازی روان­شناختی و فضیلت سازمانی با نقش میانجی شیفتگی مرتبط با کار در  کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
روش­ بررسی: طرح پژوهش حاضر رابطه­ای و از نوع الگوسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان  در سال 1395 بود که تعداد 230 نفر از آنان به روش نمونه­گیری طبقه­ای نسبی و بر اساس فرمول کوکران به عنوان  نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادها شامل پرسشنامه­های توانمندسازی روان­شناختی اسپریتزر و میشرا، شیفتگی مرتبط با کار باکر و فضیلت سازمانی کامرون و همکاران بود.  برای تجزیه و تحلیل داده­های پژوهش از آزمون­های همبستگی و شاخص­های برازش یا استفاده از نرم­افزار spss و amos نسخه 18 استفاده گردید.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که توانمندسازی روان‌شناختی تأثیر مثبت و معناداری بر شیفتگی مرتبط با کار و فضیلت سازمانی دارد. همچنین  شیفتگی مرتبط با کار نیز تأثیر مثبت و معناداری بر فضیلت سازمانی دارد (P<0/01) و مشخص گردید که توانمندسازی روان­شناختی فقط تأثیر  مستقیم بر فضیلت سازمانی دارد.
نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که  توانمندسازی روان­شناختی و شیفتگی مرتبط با کار عوامل پیش­بینی کننده مناسبی برای فضیلت سازمانی هستند، توانمندسازی روان­شناختی و شیفتگی مرتبط با کار باعث می­شوند که افراد در سازمان مسئولیت­پذیرتر  باشند و تعاملات مثبت خود در جهت ارتقای فضیلت سازمانی را  افزایش دهند، لذا سازمان  باید زمینه لازم را برای آموزش و تقویت این متغیرها فراهم آورد.

 
متن کامل [PDF 699 kb]   (1439 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سازمانی
دریافت: 1395/11/7 | پذیرش: 1396/12/2 | انتشار: 1397/4/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb