Heravizadeh O, Khadem M, Nabizadeh R, Shahtaheri S J. Synthesis of a molecular imprinted polymer as an absorbent for selective extraction of a triazine herbicide from biological samples. ioh 2018; 15 (5) :10-20
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2223-fa.html
هروی زاده امیدرضا، خادم منیره، نبی زاده رامین، شاه طاهری سیدجمال الدین. سنتز جاذب پلیمری قالب ملکولی به منظور استخراج انتخابی یک علف کش تریازینی از نمونه بیولوژیک. سلامت كار ايران. 1397; 15 (5) :10-20
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2223-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shahtaheri@tums.ac.ir
چکیده: (3526 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش تولید و استفاده از آفتکشها برای اهداف کشاورزی سبب بروز ریسکهای فراوان برای سلامتی انسان و محیط زیست میگردد لذا ارزیابی تراکم آنها در نمونههای شغلی و محیطی به منظور برآورد میزان مواجهه ضروری به نظر میرسد. مطالعه حاضر با هدف سنتز پلیمر قالب ملکولی به عنوان یک جاذب نوین و اختصاصی در آنالیز مقادیر پایین علفکش متری بوزین از نمونه بیولوژیک به انجام رسید.
روش بررسی: پلیمر قالب ملکولی از طریق کوپلیمریزاسیون آفتکش مورد نظر به عنوان ملکول الگو در حضور متاکریلیک اسید و اتیلن گلیکول دی متاکریلات به ترتیب به عنوان مونومر عاملی و پیوند دهنده عرضی سنتز شد. پس از آن به منظور اثبات توانایی پلیمر قالب ملکولی سنتز شده در تشخیص انتخابی آنالیت مورد نظر از نمونه بیولوژیک، پارامترهای مؤثر در جذب و بازیافت متری بوزین توسط جاذب پلیمری سنتز شده از طریق استخراج فاز جامد بهینهسازی گردید. تعیین مقدار علفکش توسط کروماتوگرافی مایع با راندمان بالا صورت گرفت.
یافتهها: براساس نتایج حاصل، سنجش ریز مقدار علفکش مورد نظر با استفاده از پلیمر قالب ملکولی بهطور موفقیتآمیزی به انجام رسید و مقادیر بهینه متغیرهای مؤثر در کارایی فرآیند استخراج به این شرح تعیین گردید: مقدار بهینه جاذب پلیمری 51/13 میلیگرم، pH نمونه برابر 3، فلوی عبوری نمونه 1 میلیلیتر بر دقیقه، حجم حلال شویش 33/1 میلیلیتر، دبی شویش 3 میلیلیتر بر دقیقه و مقدار اسید موجود در ترکیب حلال شویش 10 درصد. حد تشخیص و کمی سازی روش به ترتیب ppb 0119/0 و 0397/0 محاسبه شد.
نتیجهگیری: روش طراحی شده میتواند برای آمادهسازی نمونه با استفاده از جاذب پلیمری سنتز شده و تحت شرایط بهینهسازی شده برای استخراج و تعیین مقدار انتخابی و دقیق مقادیر اندک علفکش مورد نظر از نمونه بیولوژیک استفاده گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سم شناسی دریافت: 1396/2/5 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1397/7/14