دوره 7، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 22-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemkhani M, Naseri F. Indoor air quality in restaurant kitchens in the south Tehran (2006). ioh 2010; 7 (2) :17-22
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-287-fa.html
قاسم خانی مهدی، ناصری فرنگیس. کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385. سلامت كار ايران. 1389; 7 (2) :17-22

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-287-fa.html


، ghasemkh@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (10004 مشاهده)

 

  زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO2, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO2 است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند.

  هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO2 در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود.

  روش بررسی: در این بررسی 131 رستوران بطور تصادفی از میان 276 رستوران در تابستان 1385 در 5 منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO2 سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت.

  یافته ها : نتایج نشان داد که به ترتیب 83% و68% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO2 در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب 25 و3 ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO2 در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود.

  نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO2 در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب?آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود.

 

 

متن کامل [PDF 287 kb]   (3973 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی در صنعت هوانوردی
دریافت: 1389/5/17 | انتشار: 1389/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb