دوره 7، شماره 3 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahangiri M, Parsarad A. Determination of hazard distance of chemical release in a petrochemical industry by chemical exposure index (CEI). ioh 2010; 7 (3) :55-62
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-324-fa.html
جهانگیری مهدی، پارساراد عبدالمجید. تعیین حریم خطر رهایش مواد شیمیایی با استفاده از شاخص مواجهه شیمیایی(CEI) در یک صنعت پتروشیمی. سلامت كار ايران. 1389; 7 (3) :55-62

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-324-fa.html


، mhjahangiri@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (13558 مشاهده)

  زمینه و هدف : رهایش مواد سمی از تاسیسات فرایندی یکی از مهمترین خطرات صنایع شیمیایی است که می‌تواند سلامت کارکنان و عموم مردم در همسایگی تاسیسات را در صورت وقوع حوادثی که منجر به رهایش این مواد شود، در معرض خطر قرار دهد. این مطالعه با هدف تعیین حریم خطر رهایش مواد شیمیایی سمی در یکی از صنایع پتروشیمی کشور و به منظور به کارگیری نتایج آن در برنامه‌ریزی واکنش در شرایط اضطراری انجام شده است.

  روش بررسی : برای تعیین حریم خطر ابتدا کلیه سناریوهای احتمالی مربوط به رهایش مواد بررسی و از بین آنها بدترین شرایط که مربوط به پارگی ظروف فرایندی بود انتخاب و محاسبات لازم جهت تعیین حریم خطر در مورد آنها انجام شد.در این مطالعه برای تعیین حریم خطر رهایش مواد شیمیایی سمی از شاخص خطر مواجهه شیمیایی (CEI) که توسط شرکت شیمیایی Dow ارائه شده است استفاده شد.

  یافته‌ها : نتایج نشان داد که از بین مخازن مواد شیمیایی مورد بررسی شامل کلر، فنل، تولوئن، اپی کلروهیدرین، کلروبنزن و کلرید هیدروژن، بیشترین شاخص خطر و حریم خطر مربوط به ماده کلر با شاخص مواجهه شیمیایی 340 و فاصله خطر 3399 و 1339 متر به ترتیب برای غلظت‌های مربوط به راهنمای برنامه‌ریزی برای شرایط اضطراری 2 و 3 ( ERPG 2 و ERPG 3 ) بود.

  نتیجه‌گیری : با استفاده از شاخص مواجهه شیمیایی (CEI) می‌توان حریم خطر مواجهه با مواد شیمیایی در اثر رخداد وقایع شیمیایی را مشخص کرد که نتایج آن می‌تواند در چیدمان تجهیزات و تاسیسات فرایندی و همچنین در برنامه‌ریزی واکنش در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار گیرد.

 

متن کامل [PDF 492 kb]   (5099 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی ماشین آلات
دریافت: 1389/6/30 | انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb