دوره 21، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی ، abedi2015@yahoo.com
چکیده:   (85 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه با ورود صنعت الکترونیک در زندگی انسان بحث زباله های الکترونیکی یکی از مهم ترین دغدغه های مدیریت شهری شده است. این زباله ها دارای ریسک محیط زیستی بالایی می باشند. لذا کنترل ریسک های زباله های الکترونیکی امروز از الزامات مدیریت شهری است. ارزیابی ریسک می تواند به مدیریت شهری کمک کند که در چه حوزه ای باید بیشتر سرمایه گذاری کند. هدف از این تحقیق تدوین الگوی ارزیابی محیط زیست خطرات ناشی از زباله های الکترونیکی می باشد.
روش بررسی: در این تحقیق از روش  3D-Melborn جهت الگوی پایه و از  DEMATEL جهت مدل سازی ریسک استفاده شده. در این تحقیق نظر خبرگان بصورت فازی بدست آمده و محاسبات آن بر اساس فازی انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که در ارزیابی ریسک 3 پارامتر احتمال ، شدت و تماس بعنوان پارامتر های اصلی ارزیابی و برگشت پذیری و خنثی سازی بعنوان پارامتر های اصلاحی تعیین گردید. نتایج نشان داد که مهمترین ریسک زیست محیطی آلودگی خاک ناشی از فلزات سنگین زباله های الکترونیکی می باشد.  
نتیجه گیری:  شاخص برگشت پذیری  و خنثی سازی در ارزیابی ریسک های محیط زیستی این امکان را ایجاد می کند که آلودگی هایی که قابلیت برگشت و حذف از محیط زیست را دارند نسبت به موادی که دارای شاخص  ماندگاری در محیط زیست را دارند در سطح پایین تری ارزیابی شود.
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1402/11/30 | پذیرش: 1403/2/11 | انتشار: 1403/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.