دوره 8، شماره 1 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 76-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kholasezadeh G, Mirmohammadi Meybodi S, Mehrparvar A, Fallah Tafti, Abedinzadeh M, Nourani Yazdi F. Assessment of sick building syndrome among office workers in Shahid Sadoughi University of medical sciences in 2008. ioh 2011; 8 (1) :70-76
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-441-fa.html
خلاصه زاده، گلرسته، میرمحمدی میبدی، سید جلیل، مهرپرور امیرهوشنگ، فلاح تفتی، طراوت، عابدین زاده، مهدی، نورانی یزدی، فروغ السادات. بررسی علائم و نشانه‌های سندرم ساختمان بیمار در کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1387. سلامت كار ايران. 1390; 8 (1) :70-76

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-441-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (12474 مشاهده)

  زمینه و هدف: بیماریهای ناشی از ساختمان گروهی از بیماریها هستند که به علت شرایط فیزیکی و روانی محیط کار ایجاد می‌شوند. یکی از این بیماریها سندرم ساختمان بیمار (Sick Building Syndrome) است که شامل مجموعه‌ای از علایم از جمله تحریک غشاهای مخاطی، سردرد، خستگی غیر معمول، خشکی و خارش پوست، و تهوع است که از نظر زمانی با حضور در یک ساختمان خاص ارتباط دارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی این سندرم و عوامل مؤثر بر آن در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است .

  روش بررسی: مطالعه به صورت مقطعی بر روی کارکنان ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. برای تعیین فراوانی سندرم ساختمان بیمار از پرسشنامه‌ خودایفای Indoor Air Quality مخصوص کارکنان اداری استفاده شد. کلیه کارکنان که حداقل یک سال از مدت اشتغال آنها می‌گذشت و بیماری طبی شناخته شده با علایم مشابه SBS نداشتند وارد مطالعه شدند و پرسشنامه برای آنها تکمیل شد. اطلاعات با استفاده از آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.

  یافته‌ها: فراوانی SBS در کارکنان ساختمان مرکزی 7/35% بود (8/34% در مردان و 9/36% در زنان). فراوانی SBS با سن، جنس، سابقه کار، و میزان تحصیلات ارتباط معناداری نداشت. شایعترین علامت ذکر شده از سوی پرسش شوندگان به ترتیب خستگی، سردرد و اختلال در تمرکز حواس بود و شایعترین علت ایجاد علایم از سوی کارکنان سروصدا، فضای ناکافی و شلوغی محل کار عنوان شد.

  نتیجه‌گیری: مطالعه کنونی فراوانی نسبتاً بالای SBS را در کارمندان اداری این سازمان نشان داد که از علل عمده آن کمبود فضا برای هر کارمند ذکر شده است. با توجه به تأثیر این بیماری بر عملکرد کارکنان و کاهش بهره‌وری، رفع عوامل ایجادکننده‌ آن بویژه سر وصدا و فضای ناکافی موجود در اتاقها توصیه می شود .

متن کامل [PDF 313 kb]   (3725 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگی هوا
دریافت: 1390/4/14 | انتشار: 1390/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb