دوره 8، شماره 2 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 0-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khatoni M, Mlahasani M, Khoeniha S. Job stress and its related factors in accountant employees of Qazvin University of Medical Sciences. ioh 2011; 8 (2) :18-0
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-499-fa.html
خاتونی مرضیه، ملاحسنی مریم، خوئینیها سعید. بررسی استرس شغلی و عوامل مرتبط با آن در حسابداران دانشگاه علوم پزشکی قزوین. سلامت كار ايران. 1390; 8 (2) :18-0

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-499-fa.html


چکیده:   (17142 مشاهده)

  زمینه و هدف:

  استرس شغلی یک پاسخ مضر جسمی و روحی است و زمانی رخ می دهد که نیازهای شغلی با تواناییها ٬ حمایتها و نیازهای فرد شاغل همخوانی نداشته باشد.استرس شغلی علاوه بر اینکه می تواند برسلامت جسمی و روانی افراد تاثیر منفی بگذارد ٬ باعث کاهش کارایی آنها شده و بهره وری را در سازمانها کاهش دهد.بنا بر این مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان استرس شغلی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان مالی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1388 انجام شد.

  روش بررسی :

  مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بوده و نمونه های مورد پژوهش را 80 نفر از حسابداران تشکیل دادند که به روش سرشماری انتخاب شدند.شدت استرس و عوامل مرتبط با آن از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته انداره گیری شد و جهت ساخته شدن این ابزار چندین پرسشنامه مرتبط با موضوع مانند پرسشنامه استاندارد شده استرس شغلی حسابداران ٬ پرسشنامه استاندارد استرس شغلی آسیپو ٬ پرسشنامه استرس شغلی مورد تایید انسیتوی استرس شغلی آمریکا و پرسشنامه استرس شغلی استاینمتز استفاده گردیدو در نهایت پرسشنامه با توجه به شرایط فرهنگی ٬ اجتماعی ٬ اقتصادی تهیه و تنظیم گردید. اعتبار ابزار با روش اعتبار محتوا وجهت اعتماد ابزار از روش آزمون مجدد استفاده گردید و ضریب همبستگی معادل 90/0 بدست آمد. در تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی برای ارتباط بین متغییر های تحقیق استفاده شد.

  یافته ها:

  شدت استرس شغلی در اکثریت حسابداران در حد شدید بود(25/46 %).ارتباط معناداری بین میزان استرس شغلی تجربه شده و جنس ٬ سن و سابقه کار کارکنان وجود داشت(001 /0> p ) به طوریکه زنان شاغل در این حرفه و نیز کارکنانی که دارای سن و سابقه کار کمتری بودند شدت استرس بالاتری را تجربه می کردند.همچنین مهمترین عامل ایجاد کننده استرس شغلی در این کارکنان بار کاری نقش بود که نسبت به سایر عوامل در اولویت اول قرار گرفت.

  نتیجه گیری:

  با توجه به بالا بودن شدت استرس شغلی در کارکنان حسابداری ٬ برای سازمانها ضروری است که با به کار گیری راه کارهای حمایتی از تاثیرات درازمدت استرس شغلی بر کارکنان این حرفه که تعداد آنها در جامعه کنونی با توجه به نیازهای جامعه رو به افزایش است پیشگیری کنند.

 

متن کامل [PDF 389 kb]   (13319 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تکنولوژیهای نوین تصفیه هوا(نانو و پلاسما)
دریافت: 1390/6/8 | انتشار: 1390/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb