زمینه و هدف: هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه بین اعتیاد به کار و ابعاد سلامت عمومی (شامل علایم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب،اختلال در کنش اجتماعی و افسردگی اساسی) در کارکنان یک شرکت صنعتی بوده است.
روش بررسی: نمونه تحقیق در این پژوهش را تعداد 100 نفر از کارکنان تشکیل دادند. بدین منظور گروه های نمونه توسط پرسش نامه سلامت عمومی GHQ) ) و پرسش نامه اعتیاد به کار( (WART مورد سنجش قرار گرفتند. به منظور تحلیل داده ها از روش های همبستگی پیرسون و کانونی و هم چنین از تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان دادند که بر اساس ضریب همبستگی پیرسون بین سلامت عمومی و سه زیرمقیاس آن(اضطراب و اختلال خواب، افسردگی و علایم جسمانی) و اعتیاد به کار کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد (01/0 p< ). اما با اختلال در کنش اجتماعی رابطه معنی داری وجود نداشت. بر اساس یافته های به دست آمده می توان گفت هر چقدر اعتیاد به کار افزایش یابد، سلامت عمومی کاهش می یابد.
نتیجه گیری: در مجموع می توان نتیجه گیری کرد که اعتیاد به کار می تواند باعث افزایش اضطراب ، افسردگی، علایم جسمی و در مجموع کاهش سلامت عمومی می گردد. بنابراین سازمان ها باید درنظر داشته باشند که اعتیاد به کار همیشه نمی تواند برای کارکنان و سازمان ها مفید واقع شود و لذا مدیران باید به راهکارهایی بیندیشند که از بروز چنین مسائلی که می تواند برای سلامتی کارکنان مضر باشد، پیشگیری نمایند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |