دوره 11، شماره 2 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 98-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ardeshir A, Mohajeri M, Amiri M. Safety Assessment in Construction Projects Based on Analytic Hierarchy Process and Grey Fuzzy Methods. ioh 2014; 11 (2) :87-98
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-907-fa.html
اردشیر عبداله، مهاجری مهدی، امیری مهران. ارزیابی ایمنی در پروژه‏ های ساختمانی بر اساس روش های تحلیل سلسله مراتبی و فازی خاکستری . سلامت كار ايران. 1393; 11 (2) :87-98

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-907-fa.html


دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، ardeshir@aut.ac.ir
چکیده:   (9179 مشاهده)

زمینه و هدف: صنعت ساختمانی یکی از خطرناک‌ترین صنایع، با توجه به طبیعت منحصر به فرد آن است. با توسعه سریع ساخت‏و‏ساز در کشور ما، مشکلات ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی به مشکلی جدی تبدیل شده است. بنابراین توجه به ایمنی و شناسایی شاخص‌های موثر بر آن و ارزیابی ایمنی در پروژه‌ها به منظور بهبود عملکرد ایمنی پروژه‏های ساختمانی ضروری شناخته شده است.

روش بررسی: با توجه به اینکه عوامل موثر بر ایمنی کارگاه‌ها دارای ویژگی‌های فازی و عدم قطعیت است، بنابراین از تحلیل رابطه خاکستری فازی، برای مدل ارزیابی استفاده شده است. تئوری خاکستری که از مجموعه روش‌هایی تصمیم‌گیری چند‏شاخصه است، برای حل مسائلی که داده‏های گسسته، اطلاعات ناقص و مبهم دارند به کار می‌رود. همچنین وزن هر شاخص توسط فرایند تحلیل سلسله مراتبی مشخص می‌شود. در سه پروژه متفاوت ساختمانی به صورت مطالعه موردی، شاخص‌های موثر ایمنی ساخت‏و‏ساز شناسایی شده و وضعیت ایمنی در این کارگاه‌ها بررسی گردید.

یافته‌ها: با توجه به نتایج، شاخص تجهیزات کافی و اقدامات پیشگیری بیشترین وزن (307/0) و کمترین وزن را علامت‏گذاری صحیح (018/0) بدست آوردند. سپس با استفاده از روش فازی خاکستری (درجه رابطه خاکستری) وضعیت موجود ایمنی در سه کارگاه ارزیابی و رتبه بندی شد که پروژه 1 از لحاظ ایمنی در سطح مطلوب‌تری قرار گرفت.

نتیجه گیری: مقایسه نتایج با تحقیقات پیشین، ملاحظات تجربی و پرسش از گروه ارزیابی ریسک نشان داد که این راه حل قابل اعتماد و کارآمد است. لذا توصیه می‌شود مدیران ایمنی ضمن استفاده از این روش، از عوامل مهم شناسایی شده در این مطالعه برای کمک به ارزیابی عملکرد ایمنی و کاهش حوادث در پروژه‏های ساختمانی استفاده کنند.

متن کامل [PDF 1886 kb]   (6001 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1391/12/9 | پذیرش: 1392/7/27 | انتشار: 1393/5/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb