جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای حاجی‌حسینی

فاطمه حاجی‌حسینی، حمید شریف نیا، رقیه نظری، زهرا بهشتی، نوشین موسی زاده،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: تبعیت از رفتارهای پیشگیرانه بهترین روش کنترل­کننده­ی گسترش ویروس کووید-۱۹ در دانشجویان پرستاری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیش­بینی تبعیت دانشجویان پرستاری از رفتارهای پیشگیرانه از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی  انجام شد.
روش بررسی: مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر، در سال ۱۳۹۹، با مشارکت ۲۲۵ دانشجوی پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی  مازندران با روش در دسترس و با استفاده از لینک گوگل فرم در فضای مجازی انجام شد. ابزار جمع­آوری داده­ها پرسشنامه استاندارد بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با روش کمی و کیفی به دست آمد. داده ها با آمار توصیفی و همچنین پیش­بینی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی، با رگرسیون ساده و تعدیل شده انجام شد.
 یافته‌ها: میانگین نمره تبعیت دانشجویان پرستاری از رفتارهای پیشگیری از ابتلا به کووید- ۱۹ ، (۵/۴ SD=)۳۹بود. رگرسیون تک متغیره نشان داد، متغییر­های سن(۰۰۱/۰ > P ) ، جنسیت(۰۰۱/۰ > P ) ، مقطع تحصیلی(۰۰۱/۰ > P ) ، وضعیت اقتصادی(۰۱۵/۰P= ) راهنمای عمل(۰۰۱/۰ > P ) ، منافع درک شده(۰۰۱/۰ > P )  و خود­کارآمدی(۰۰۲/۰ P=)  پیش­بینی کننده تبعیت از رفتارهای پیشگیرانه از ابتلا به کووید۱۹ بودند.  در رگرسیون چند متغییره فقط متغییرهای  جنسیت (۰۰۱/۰ > P ) ، راهنمای عمل(۰۳۲/۰ P=) و منافع درک شده(۰۳۳/۰)  به عنوان پیش­بینی­کننده نهایی باقی ماندندکه در مجموع ۶/۲۲ درصد از تغییرات را ­بینی کردند.

نتیجه‌گیری: نتایج، جنسیت، راهنمای عمل و منافع درک­شده را به عنوان پیش­بینی­کننده نهایی رفتارهای پیشگیرانه از ابتلا به کووید-۱۹نشان داد. بر این اساس، کاربست مدل اعتقاد بهداشتی به عنوان یک راهنمای مناسب، در پیشگیری و کنترل بیماریهایی مانند کووید-۱۹ در دانشجویان پرستاری توصیه می­­شود.
 




صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb