جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای رفیعی منش

محمدرضا مجدی، احسان رفیعی منش، سیدمرتضی احتشام فر، محمدجواد فحول، سعید مسعودی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: مواجهات کم و طولانی مدت با مواد معدنی، آلی، محرک یا آلرژنها در محیط کار میتواند بصورت آرام و تدریجی کارگران را دچار بیماریهای مزمنی همچون برونشیت مزمن، آسم، پنوموکونیوزیس و... نماید. هدف از انجام این مطالعه تعیین دقیق شیوع بیماریهای ریوی در بین معدنکاران فیروزه و تعیین برخی عوامل همراهی کننده می باشد.

  روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ، ۱۱۷ نفر از کارگران فعلی و بازنشسته معدن فیروزه نیشابور از نظر بیماریهای ریوی مورد بررسی قرار گرفتند. داده های این پژوهش از طریق مصاحبه، تکمیل پرسشنامه تنفسی، معاینه ریه، اسپیرومتری، رادیوگرافی قفسه صدری وتست مانتو استخراج گردید.

  یافته ها: میانگین سنی شاغلین مورد بررسی ۹/۴۲ و میانگین سنوات کار آنان در معدن ۵/۱۱ سال بود. ۷ نفر از شاغلین مبتلاء به بیماری سیلیکوزیس ساده و ۱ مورد مبتلاء به فیبروز پیشرونده ریه، همگی از بازنشستگان معدن فیروزه بودند. از مجموع ۳/۳۰ درصد شاغلین دارای تست اسپیرومتری غیرنرمال، ۲۵ درصد دارای الگوی انسدادی، ۴ درصد دارای الگوی تحدیدی و ۳/۱ درصد دارای الگوی مخلوط بودند.

  نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد که مواجهه کارگران با گردوغبار سیلیس علاوه بر ابتلاء به بیماری سیلیکوزیس ، منجر به افزایش دیگر مشکلات تنفسی بویژه بیماریهای انسدادی ریوی. میگردد. بعلت عوارض غیر قابل درمان و ناتوانی دائمی ناشی از ابتلاء به این بیماری انجام اقدامات پیشگیرانه در معادن بخصوص اقدامات سطح اول پیشگیری موثرترین روشهای پیشگیری میباشند که باید مورد توجه کارفرمایان، کارگران و متخصصین سلامت شغلی قرار گیرند.

 


احسان رفیعی منش، هما لطفی، رضا طاهری، فرزانه رحیم پور،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: معاینات شاغلین یکی از الزامات نظام مراقبت سلامت شغلی و جزء سطح دوم پیشگیری از بیماری ­ ها می ­ باشد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع بیماری ­ های عمومی و احتمالاً شغلی و همچنین بررسی نقش معاینات بدو استخدام در تشخیص زودرس بیماری ­ های شاغلین مراجعه کننده به مرکز طب کار در مشهد می ­ باشد.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی به­صورت مقطعی بر ۳۲۴۸ نفر از مراجعین مرکز طب کار شهید قدسی انجام شد. در این مطالعه افراد توسط پزشک معاینه گشته و بر حسب مواجهات ، تست­های پاراکینیک مورد نیاز درخواست شد. سپس از افرادی­که مشکلی در این تست ­ ها داشتند، از مطلع یا غیر مطلع بودنشان سوال می­شد . در نهایت کلیه­ی این اطلاعات در فرم استاندارد چهار برگه ثبت شده و وارد نرم افزار SPSS version ۱۸ گشت و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

  یافته­ها: در این مطالعه۹/۸۱% از افراد، مرد و ۱/۱۸% زن بودند. میانگین سن مراجعین و میانگین BMI به ترتیب۱۸/۳۱ ، ۷/۲۲ بود. ۹/۲۰% از افراد سابقه استعمال دخانیات داشتند. شایع ­ ترین بیماری ­ ها در این مطالعه به ترتیب دیس لیپیدمی (افزایش کلسترول ۳/۳۴% و تری گلیسیرید ۶/۱۴%)، کاهش بینایی (۹/۲۲%) و سپس کاهش شنوایی (۲۱%) تعیین گردید. افراد مبتلا به کاهش شنوایی حسی- عصبی ، کاهش حدت بینایی و هایپر لیپیدمی به ترتیب ۶/۸۴%، ۶/۶۴% و۷/۸۷% ازبیماری خود اطلاعی نداشتند.

  نتیجه گیری: یافته ­ های این پژوهش نشان داد که اغلب افراد مبتلا از بیماری خود مطلع نبودند بنابراین معاینات بدو استخدام و ادواری در شناسایی زودرس بیماری ­ های شاغلین می­تواند کمک کننده باشد.


احسان رفیعی منش، فرزانه رحیم پور، فاطمه احمدی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ویژه نامه: کوید ۱۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف:  با شروع پاندمی کرونا ویروس۲۰۱۹ (کوید-۱۹) محدودیتهای وسیعی در سراسر دنیا به منظور مهار گسترش این ویروس وضع شده اند. بدیهی است محیط های کاری از این محدودیتها مستثنی نبوده اند. هزینه ضرر و زیان اجتماعی – اقتصادی این بیماری به طور دقیق قابل تخمین زدن نیست اما مسلما این بیماری می تواند به سلامت شاغلین چه افرادی که در این شرایط مجبور به حضور در محیط کار خود هستند و چه افرادی که مجبور به ماندن در خانه هستند لطمات فراوانی را وارد کند. با توجه به اثرات مستقیم و غیرمستقیم این مسئله بر فعالیتهای اقتصادی ، تعیین زمان بازگشت به کار شاغلین - به گونه ای که روند قطع زنجیره انتقال هم چنان حفظ گردد- از اهمیت ویژه ای برخوردار است. درواقع ارزیابی تخصصی بازگشت به کار شاغلین می بایست هم جنبه اطمینان از پایان سرایت پذیری عفونت به سایرین را مورد توجه قرار دهد و هم فرد را از نظر عوارض بیماری که می تواند عملکرد وی را تحت تاثیر قرارداده یا او را نسبت به مواجهات محیط کاری آسیب پذیرتر می کند بررسی نماید. هدف ما از نگارش این مقاله مروری، بررسی دستورالعمل های موجود درمورد چگونگی تعیین زمان اتمام قرنطینه و بازگشت به کار شاغلین مبتلا به کوید-۱۹ می باشد.
روش بررسی: پایگاههای اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, Scopus از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ و همچنین دستورالعمل های  مرکز کنترل بیماریها، سازمان ایمنی و سلامت شغلی آمریکا، سازمان ملی بهداشت انگلستان و وزارت بهداشت ایران با روش جستجوی موضوعی بررسی شد.  
یافته ها: بر اساس بررسی انجام شده، تصمیم گیری جهت تعیین بازگشت به کار افراد بهبود یافته از بیماری کوید۱۹ ، بر دو محور اصلی علائم بالینی فرد و تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز ترانس‌کریپتاز معکوس (RT-PCR: Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction) استوار است. در مورد انتخاب یکی از دو رویکرد مبتنی بر علائم یا مبتنی بر تست، باید مورد به مورد تصمیم گیری شود چرا که هر یک محدودیتهای مربوط به خود را دارد. اخیرا استفاده از تست های سرولوژی بررسی کننده سطوح آنتی بادی ها نیز مورد توجه قرار گرفته اند. اما بنابر محدودیتهایی که در مورد این تست ها مطرح شده است نتایج تست های سرولوژی بایستی در کنار تست RT-PCR  تفسیر گردند در غیراینصورت گمراه کننده خواهند بود. مسئله دیگری که علاوه بر تستهای آزمایشگاهی فوق در تعیین بازگشت به کار حائز اهمیت است درنظر داشتن مواجهات شغلی در افراد بهبود یافته ای است که باید به وظایف شغلی پیشین خود بازگردند. بدین منظور، انجام خطرسنجی از ملزومات حیاتی پیش از شروع به کار مجدد این افراد است.
نتیجه گیری: بر مبنای دستورالعمل های موجود، اتفاق نظرکلی جهت بازگشت به کار فرد بهبودیافته در یک بازه زمانی ۱۴-۱۰روزه پس از شروع علائم و بهبود وضعیت بالینی در رویکرد مبتنی بر علائم وجود دارد. در مورد رویکرد مبتنی بر تست نیز وجود دو تست RT-PCR منفی به فاصله حداقل ۲۴ ساعت به عنوان شاخص قابل قبول جهت از سرگیری فعالیتهای شغلی ذکر شده است. در حال حاضر تستهای سرولوژی به عنوان معیاری جهت تصمیم گیری در مورد بازگشت به کار افراد توصیه نمی گردند.
 
فرزانه رحیم پور، شبنم نیرومند، احسان رفیعی منش، فاطمه احمدی، لحیا افشاری صالح، مریم ضیا خدادادیان،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

 چکیده
زمینه و هدف:
بهره وری کارکنان به توانایی کار افراد بستگی دارد. با توجه به همه گیری کووید-۱۹، هدف از مطالعه حاضر بررسی توانایی شغلی و ارتباط آن با شدت بیماری در بهبود یافتگان کرونا می باشد.

روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع بررسی مقطعی است که بر روی ۴۰۴ نفر از مراجعه کنندگان که جهت بازگشت به کار بعد از بهبودی از بیماری کرونا به مر کز تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده بودند؛ انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (Work Ability Index) جمع آوری شد. شدت بیماری با توجه به درمان سرپایی یا بستری بودن بیماران به ۲ گروه تقسیم شد.
یافته ها: از مجموع افراد مورد بررسی ۴۱ نفر (۱۰,۱ %) به صورت بستری و ۳۶۳ نفر (۸۹.۹ %) به صورت سرپایی درمان شده بودند. توانایی انجام کار در ۴ نفر (۱ %) از افراد مورد بررسی ضعیف، در ۳۰۳ نفر (۷۵ %) متوسط، در ۹۶ نفر (۲۳.۸ %) خوب و در ۱ نفر (۰.۲%) عالی ارزیابی شد. میانگین توانایی کار در بیماران کووید-۱۹ بستری در بیمارستان ۲,۸۴ ± ۳۵,۲۴ و در بیمارانی که به صورت سرپایی درمان شدند ۲.۶۶ ± ۳۴,۷۳ بود و از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه از لحاظ توانایی انجام کار وجود نداشت (P=۰,۲۵).
بحث و نتیجه ­گیری: براساس نتایج مطالعه ما شدت بیماری تاثیری بر توانایی انجام کار در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نداشت و میانگین توانایی انجام کار در هر دو گروه بیماران متوسط بود. اما این نتایج نشان دهنده تاثیر ابتلاء به بیماری کووید-۱۹ بر توانایی انجام کار کارکنان می باشد و بر لزوم توجه ویژه به کارکنان دارای آسیب‌پذیری تاکید می کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb