جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شهیدی

ندا مهدوی، زهرا کوسه لو، زهرا جبارپور، سیامک شهیدی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه‎ و ‎هدف: خستگی در جمعیت‎های کاری شیوع بالایی داشته و همبستگی قوی با استرس‎های روانی محیط کار دارد. از پیامدهای خستگی شغلی افزایش خطای انسانی و کاهش عملکرد است. خستگی خوداظهاری و تغییر در ترشح هورمون‎ها از روش‎های بررسی خستگی است. هدف مطالعه بررسی خستگی حاد شغلی و سطح کورتیزول آزاد ادراری قالی‎بافان طی روزهای کاری و غیرکاری می‎باشد.

 روش بررسی: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۱ بر روی ۱۲ قالی‎باف زن انجام شد. در هر یک از روزهای کاری و غیرکاری ۳ نمونه‎ ادراری و ۳ نرخ‎دهی به خستگی از شرکت‎کنندگان جمع‎آوری گردید. سطح کورتیزول آزاد ادراری به روش الایزا و سطح خستگی حاد شغلی با شاخص خودگزارشی و معتبر VAS-fatigue تعیین شد. داده‎ها بااستفاده از نرم‎افزار STATA نسخه ۱۱ تجزیه‎وتحلیل شدند.

یافته‎ها: میانگین سطح کورتیزول روز کاری (۷۷/۱۷۶) بالاتر از روز غیرکاری (۸۰/۱۳۳) بود. مهم‌ترین عامل، تفاوت سطح کورتیزول پس از بیداری صبحگاهی در روز کاری و غیرکاری بود (۰۰۱/=p). تغییرات خستگی در روز کاری معنادار (p<۰/۰۰۱)، اما در روز غیرکاری بی‎معنا بود. در روز کاری، بین سطح کورتیزول و خستگی، همبستگی ضعیف عکس وجود داشت، اما در روز غیرکاری همبستگی مشاهده نشد.

 نتیجه‎گیری: این مطالعه تفاوت چشم‌گیری بین میزان ترشح کورتیزول صبحگاهی و سطح خستگی در روز کاری و غیرکاری گزارش نمود، که می‎تواند نشان از تأثیرات اساسی استرس ناشی از بار کاری، بر کارگران باشد. خستگی حاد فاکتور قوی و تأثیرگذار بر سطح کورتیزول نبود و از تغییرات این هورمون نمی‎توان به عنوان ابزار بررسی خستگی استفاده نمود.


اعظم بیابانی، محسن علی آبادی، رستم گلمحمدی، مریم فرهادیان، رضا شهیدی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه وهدف: میزان کاهندگی اسمی صدای شرکت های سازنده می تواند در مقایسه با میزان کاهندگی واقعی آنها متفاوت باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین قدرت کاهندگی واقعی صدای گوشی های حفاظتی رایج در کشور بر مبنای روش میکروفن داخل گوش در شرایط واقعی محیط کار انجام گردید.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی پنج مدل گوشی ایرماف، در دو نوع محیط صنعتی با ماهیت صدای متفاوت روی ۵۰ کارگر که بصورت تصادفی انتخاب شدند، بررسی گردید. قدرت کاهندگی گوشی ها بر مبنای روش میکروفن داخل گوش طبق استاندارد ISO ۱۱۹۰۴ توسط دستگاه دزیمتر SV۱۰۲ شرکت SVANTEK  مجهز به میکروفن SV ۲۵ قابل نصب در داخل گوش اندازه گیری گردید. علاوه براین، ارزیابی دانش، نگرش و عملکرد کارکنان درخصوص حفاظت شنوایی توسط پرسشنامه محقق ساخت تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss۲۱ مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: مستقل از نوع صدای در مواجهه، مقادیر افت جایگذاری واقعی گوشی ها در فرکانس های یک اکتاوباند کمتر از مقادیر اسمی افت جایگذاری بود. علاوه براین مقادیر کاهندگی واقعی صدا گوشی ها در مواجهه با صدای با فرکانس غالب پایین کمتر از مقادیر کاهندگی اسمی بود (۰۵/۰ p<). مقادیر کاهندگی واقعی گوشی هادر مواجهه با صدای با فرکانس غالب بالا بیشتر از مقادیر کاهندگی اسمی بود (۰۵/۰> p). میزان شاخص دانش ، نگرش و عملکرد کارگران نیز در خصوص حفاظت شنوایی در سطح قابل قبولی قرار داشت.

نتیجه گیری: ماهیت فرکانسی صدای محیط بر مقدار کاهندگی واقعی صدای قابل حصول از گوشی ها بسیار تاثیر گذار است. از این رو داشتن اطلاعات تجزیه فرکانسی صدای محیط برای انتخاب گوشی های حفاظتی بسیار حیاتی است. روش میدانی میکروفن داخل گوش توانست اندازه گیری سریع و ساده قدرت کاهندگی صدا گوشی را به طور مطلوب در شرایط واقعی محیط صنعتی تسهیل نماید.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb