۳ نتیجه برای مرادی حنیفی
بهزاد عباسی خراجو، مسعود رفیعی، حسن احمدی، صابر مرادی حنیفی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: ایستگاه های گازی طبیعی فشرده به عنوان یکی از مهم ترین و خطر پذیر ترین کاربری های شهری باید بسیار مورد توجه قرار گیرند. اثرات دومینویی حوادث به عنوان یکی از مفاهیم بسیار مهم در مناطق شهری محسوب می شوند. تحلیل حوادث دومینویی انفجار در در ایستگاه های گاز طبیعی فشرده (CNG) از اهداف مطالعه حاضر می باشد. تحلیل مدلسازی پیامد در ایستگا های سوخت می تواند احتمال وقوع بحران و تلفات وخسارات ناشی از آن را به حداقل کاهش دهد.
روش بررسی:ر این مقاله با استفاده از مدل تحلیل فرآیندی خطر(PHAST)، اثرات خطر در ایستگاه های گاز طبیعی فشرده را مورد ارزیابی وبررسی قرار گرفت. به طوری که گاز متان به عنوان ماده سوختنی در نظر گرفته شد و با تعیین سناریو و مدل انفجار بر اساس پارامتر های جوی و موقعیت کار بری های مجاور مدلسازی صورت گرفت. تحلیل حوادث دومینویی در دو جنبه کالبدی و جمعیتی در سه مرحله که شامل مدل سازی پیامد،تحلیل ریسک به وسیله مدل QRA و هم پوشانی موج انفجار با استفاده ار سیستم اطلاعات جغرافیایی صورت گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد موج انفجار تا فاصله ۵۰۰ گسترش می یابد و بیشترین آسیب به افراد و تجهیزات در فاصله ۱۴۰ متری به وقوع می پیوندد به طوری که افراد حاضرو کاربری های مجاور در این محدوده بر اثر فشاربالای موج انفجار آسیب زیادی خواهند دید و هم چنین در فاصله بیش از ۱۰۰ متری از موج انفجار خطر جدی جان افراد را تهدید نمی کند و شعاع ایمن در فاصله ۵۰۰ متری از موج انفجار می باشد. ارزیابی ریسک نشان داد میزان ریسک جمعی در محدوده غیر قابل قبول قرار گرفته اند و باید تمهیداتی به منظور کاهش ریسک در نظر گرفت. بکارگیری نرم افزار GIS در بر اورد میزان افراد وتعداد کاربری های در گیر در انفجار بسیار موثر بود.
بحث و نتیجه گیری: همان طور از نتایج استنباط می گردد با تحلیل حوادث آبشاری در ایستگاه های گاز طبیعی فشرده قبل از وقوع بحران و در زمان بحران می توان میزان تلفات کالبدی و جمعیتی را کاهش داد. بکارگیری مدل پیامد و GIS در تعیین شعاع انفجارو برآورد کاربری های مجاور و تعداد افراد آسیب پذیر می تواند بسیار کاربردی باشد.
زهره فضلی، فریدون لعل، خانم الهام کیقبادی، حسین ابراهیمی، دکتر روح اله فلاح مدواری، دکتر صابر مرادی حنیفی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: مخازن بخاطر شرایط حاد فرایندی و پیچیدگی روزافزون در آنها همواره یکی از تجهیزاتی هستند که می تواند خطرات جدی برای صنایع و واحد های مجاور به وجود آورند. رهایش محتویات این مخازن میتواند به پیامدهایی مانند انفجارهای آتشین و پراکندگی مواد سمی منجر شود. بنابراین، شناسایی علل و مدل سازی پیامد های آن ها امری ضروری به حساب میآید
روش مطالعه: .در این مطالعه جهت شناسایی ترسیم دیاگرام علت پیامد مخازن گازوئیل از دیاگرام پاپیونی و تعیین نرخ نقص رویدادهای پایه از تئوری فازی استفاده شد. استفاده شد. و به منظور تعیین احتمال رویدادهای پایه از تئوری فازی و نظران کارشناسان استفاده شد و در نهایت به منظور مدل سازی سنارویوهای احتمالی از نرم افزار PHAST۸,۲ استفاده گردید.
نتایج: نتایج آنالیز پاپیونی نشان داد در مجموع ۴۵ رویداد پایه شناسایی شد و ۴ پیامد از جمله حریق استخری، حریق فورانی، حریق ناگهانی و انفجار شناسایی شد. نتایج مدل سازی پیامد نشان داد بیشترین شدت بیشترین شدت تشعشع حرارتی ناشی از آتش استخری برای مخزن گازوئیل برابر با ۲۳ کیلووات بر مترمربع و بیشترین میزان افزایش موج انفجار برابر با ۷/۱۹ بار برآورد شد. نتایج ارزشیابی ریسک برای پیامد های حریق استخری، حریق فورانی و انفجار بار بخار نشان داد که عدد ریسک برآورد شده بیش از۴- ۱۰ و در محدوده غیرقابل قبول قرار دارند.
نتیجه گیری: استفاده از روش پاپیونی در ترکیب با مدل سازی پیامد میتواند دید بازتری نسبت به فرایند رخداد حادثه در مخازن ، به همراه علل و پیامدها، برای متخصصین فراهم آورد.
نیما علیپور مهاجر، خانم الهام کیقبادی، حسین ابراهیمی، فرشته طاهری، خانم آتنا رفیعی پور، صابر مرادی حنیفی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، هر چند در پیاده سازی و استقرار موفق باشد، اما تضمینی در کیفیت عملکرد آن وجود ندارد. بنابراین، وجود یک سیستم جامع بررسی عملکرد برای بهبود مستمر این سیستمها ضروری است. هدف این پژوهش بررسی عملکرد سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست با استفاده از کارت امتیازی متوازن و تأثیر آن در بهبود عملکرد سیستم است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است و با استفاده از روش پیمایشی انجام شده است. ابتدا مطالعاتی بر مبنای نظری انجام شد و سپس مدل BSC در سیستم HSE سازمان پیاده سازی شد، سپس یک مدل مفهومی برای بررسی عملکرد سیستم مدیریت HSE به صورت کارت امتیازی متوازن طراحی شده و عملکرد آن مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که هنگام ارزیابی عوامل بیرونی، تهدیدها بر فرصتها ودر ارزیابی عوامل درونی، نقاط قوت بر ضعفها غلبه دارد. بنابراین، منطقه مورد مطالعه در موقعیت مناسبی قرار دارد؛ زیرا دارای نقاط قوت بسیار خوبی در مقابل نقاط ضعف داخلی است و با تکیه بر فرصتها، میتواند به تهدیدهای بیرونی پاسخ دهد. نتایج کارت امتیازی متوازن نشان داد که سیستم مدیریت HSE ، بیشترین اهمیت را در شاخصهای مالی و مشتری دارد و در منظر فرآیندهای داخلی نسبت به سایر منظرهای استراتژیک عملکرد ضعیفتری دارد.
نتیجهگیری: مطالعه موردی نشان میدهد که پیادهسازی BSC میتواند منجر به بهبود عملکرد سیستم مدیریت HSE شود. و توجه به مولفهی فرآیندهای داخلی و ارتقای آن در حوزه HSE ضروری است.