جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای احساس انرژی

محسن گل پرور، فریبا پاداش، حمید آتش‌پور،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

  زمینه و هدف : مدیران متکی بر ارزش ‌ های اخلاقی، اثرات قابل توجهی بر احساس انرژی، توانمندی و خلاقیت کارکنان خود بر جای ‌ می‌گذارند. رهبری اخلاقی که سازه­ای به نسبت جدید است، در ایجاد یک فضای کاری سالم نقش به سزایی ایفا می­کند. بر همین اساس، این پژوهش با هدف بررسی نقش رهبری اخلاقی در تقویت احساس انرژی، توانمند سازی و خلاقیت کارکنان به مرحله اجرا در آمد.

  روش بررسی : جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان کارخانه حایر در تابستان ۱۳۸۸ تشکیل دادند که از بین آنها، ۳۳۲ نفر به عنوان نمونه پژوهش با استفاده از نمونه گیری طبقه­ای (از روی فهرست کارکنان هر بخش) انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه ۸ سؤالی احساس انرژی در کار، پرسشنامه ۹ سؤالی خلاقیت در کار، پرسشنامه توانمند سازی روانی با ۱۲ سؤال و پرسشنامه ۶ سؤالی رهبری اخلاقی بود. داده­های حاصل از پرسشنامه­های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، الگوسازی معادله ساختاری و تحلیل رگرسیون واسطه‌ای مورد تحلیل قرار گرفتند.

  یافته­ها : شواهد حاصل از تحلیل داده­ها نشان داد که رهبری اخلاقی بطور مستقیم باعث تقویت توانمندی و احساس انرژی در محیط کار می­شود. همچنین احساس انرژی در میحط کار باعث تقویت توانمندی می­گردید. امّا در یک تحلیل فرایندی، احساس انرژی و توانمندی روانی نیز پس از تقویت شدن از طریق رهبری اخلاقی، موجب تقویت خلاقیت کارکنان می­گردیدند.

  نتیجه‌گیری : شواهد حاصل از این پژوهش بخوبی نقش رهبری اخلاقی را برای احساس انرژی در کار، توانمندی روانی و خلاقیت در کار کارکنان نشان داد. به ترتیبی که می­توان گفت برای تقویت نشاط، توانمندی و خلاقیت کارکنان لازم است سرپرستان و مدیران در مدیریت خود اصول رهبری اخلاقی را مراعات نمایند.

 


محسن گل پرور، زهرا واثقی، زهرا جوادیان،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف : مهارت های کاری از زمره متغیر هایی است که توانایی مقابله افراد را در محیط کار با تقاضاهای شغلی بالا می برد. این پژوهش با هدف بررسی نقش تعدیل‌کنند گی مهارت‌های کاری در پیوند بین استرس شغلی، احساس انرژی و فرسودگی هیجانی با رفتارهای انحرافی، رفتارهای مدنی ـ سازمانی و خلاقیت به مرحله اجرا درآمد.

  روش بررسی: جامعه آماری پژوهش کارکنان دو مجموعه صنعتی بودند که از بین آنها ۲۷۵ نفر به صورت تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استرس شغلی ، پرسشنامه رفتارهای انحرافی ، پرسشنامه رفتارهای مدنی ـ سازمانی ، پرسشنامه خلاقیت ، پرسشنامه احساس انرژی و پرسشنامه محقق ساخته مهارت‌های کاری بودند. داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل گردید.

  یافته ها: نتایج نشان داد که: ۱. مهارت‌های کاری با استرس شغلی، فرسودگی هیجانی و رفتارهای انحرافی دارای رابطه منفی و معنادار (۰۱/۰> P )، ولی با احساس انرژی، خلاقیت و رفتارهای مدنی ـ سازمانی دارای رابطه مثبت و معنادار (۰۱/۰ > P) است. ۲. نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که مهارت‌های کاری رابطه فرسودگی هیجانی را با رفتارهای انحرافی و رفتارهای مدنی ـ سازمانی تعدیل می‌نماید.

  نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد که وقتی مهارت‌های کاری پائین است، فرسودگی هیجانی باعث افزایش رفتارهای انحرافی و کاهش رفتارهای مدنی ـ سازمانی می شود.همچنین در مهارت‌های کاری بالا ، فرسودگی هیجانی باعث افزایش رفتار های مدنی – سازمانی می شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb