جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بیوآئروسل

علیرضا چوبینه، رضا رستمی، سید حمیدرضا طباطبایی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: تماس با بیوآئروسل ها با گستره ی وسیعی از اثرات بهداشتی شامل بیماری های واگیر، اثرات سمی حاد، آلرژی و سرطان در ارتباط است. این مطالعه با هدف تعیین نوع و تراکم بیوآئروسل ها در هوای بیمارستان های آموزشی انجام شده است.

  روش بررسی: در این مطالعه ی مقطعی بخش های مختلف ۵ بیمارستان آموزشی شیراز شامل ایستگاه پرستاری، اتاق بستری، اتاق ایزوله و اتاق مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع تعداد ۳۰۰ نمونه هوا با استفاده از روش NIOSH جمع آوری شد. برای نمونه برداری، از محیط های کشت آگار خونی و آگار عصاره جو و نمونه بردار تک مرحله ای اندرسن با دبی ۳/۲۸ لیتر در دقیقه استفاده شد. مدت زمان نمونه برداری به طور متوسط ۱۰ دقیقه بود. نمونه های جمع آوری شده بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و به مدت ۴۸ ساعت در انکوباتور قرار گرفته و بعد شمارش و مورد تشخیص قرار گرفتند. در نهایت تراکم بر حسب CFU/m۳ تعیین شد.

  یافته ها : بیشترین آلودگی در اتاق بستری بیماران و کمترین آلودگی در اتاق های عمل وجود دارد. علیرغم استریلیزاسیون محیط، انواع قارچها از جمله آسپرژیلوس نایجر و باکتری های گرم مثبت در نمونه ها مشاهده شد. نتایج نشان داد که در تمام بیمارستانها بار آلودگی در همه ی بخش های بیمارستانی بالاتر از CFU/m۳ ۳۰ به عنوان حد پیشنهادی است.

  نتیجه گیری: تراکم بیوآئروسولها در کلیه بیمارستانهای مورد مطالعه از حد پیشنهادی بیشتر است. برای کاهش مواجهه با بیوآئروسل ها می بایست سیستم های تهویه استاندارد طراحی و اجرا شود.

 


فیروز ولی پور، عباس رضایی، احمد جنیدی جعفری ، علی خوانین،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: بیوآئروسل­های موجود در محیط کار پرسنل مراکز درمانی یک عامل زیان آور شغلی می­باشد که کمتر مورد توجه محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف استفاده از زئولیت طبیعی ایران به عنوان یک جاذب معدنی در جذب میکروب سودوموناس آئروژنزا انجام شد.

  روش بررسی : در این مطالعه زئولیت طبیعی ایران با استفاده از آسیاب برقی و الک­های استاندارد ASTM با مش ۴۰-۲۰ در شرایط آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفت. سویه باکتریایی مورد استفاده در این مطالعه سودوموناس آئروژنزا (ATCC: ۲۷۸۵۳) بود. غلظت آئروسل باکتریایی مورد استفاده در محدوده ۱۰۵و۱۰۶ عدد باکتری در هر میلی­لیتر جریان هوا بود که با استفاده از نبولایزر تهیه و در سیستم تزریق گردید.

  یافته­ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد باکتری باقی مانده در خروجی سیستم با میزان جرم جاذب استفاده شده در سیستم جذب رابطه معکوس دارد به طوریکه در دانسیته باکتریایی ۱۰۵ عدد در هر میلی­لیتر هوا در دبی یکسان و جرم­های جاذب ۵۰ و ۶۰ گرم تعداد باکتری باقی مانده پس از ۶۰ دقیقه نمونه­برداری به ترتیب ۳۳ و ۲۰ باکتری حاصل شد.

  نتیجه­گیری: زئولیت طبیعی ایران جاذبی با قابلیت جذب بالا است که می­تواند هوای آلوده با عامل باکتریایی سودموناس آروژنزا را با راندمان مناسبی پالایش و تصفیه کند.


فخر الدین قاسمی، عباس رضایی، محمد جواد جعفری،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: میکروارگانیسم­ها یکی از منابع مهم آلودگی در محیط­های بسته و فضاهای محدود شغلی بخصوص بیمارستان­ها می­باشند. این تحقیق، با هدف مطالعه اثر جاذب خاکستر استخوان به عنوان یک جاذب معدنی جهت حذف اسپور باسیلوس سوبتیلیس به عنوان یک مدل باکتری در هوا و به منظور ارتقاء کیفیت محیط شغلی پرسنل شاغل در بیمارستان انجام شد.

  روش­ بررسی: در این مطالعه از اسپور های باسیلوس سوبتیلیس به عنوان نماینده اسپور­های باکتریایی و از خاکستر استخوان بعنوان یک جاذب کارآمد به منظور جذب اسپورهای باکتریائی از هوا استفاده شده است. خاکستر استخوان بعنوان یک جاذب با روش حرارتی از ضایعات استخوان تهیه گردید و ویژگی های جاذب تهیه شده تعیین گردید. میزان جذب خاکستر استخوان تهیه شده جهت حذف اسپور های باکتریائی مورد ارزیابی قرار گرفت.

  یافته ها: در این مطالعه مشخص شد که خاکستر استخوان بعنوان یک جاذب معدنی توان مطلوبی را در جذب اسپور باکتریها دارد. این جاذب می تواند حدود ۳۶۹۸ اسپور در هر گرم را جذب نماید.

  نتیجه گیری: خاکستر استخوان دارای ظرفیت بالایی برای جذب اسپور های باکتریایی می باشد و به دلیل ساختار معدنی خود می تواند رشد و تشکیل بیوفیلم بر روی خود را به تأخیر اندازد. از نتایج این مطالعه می توان در توسعه تجهیزات کنترلی آلودگی های بیولوژیکی هوا استفاده نمود.


محدثه چوبدار، فائزه محمدی، علی صفری واریانی، خدیجه حسنی، احمد نیک پی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت­های مرتبط با مراقبت­های درمانی، مهم­ترین پیامد مواجهه با بیوآئروسل­ها است که سلامت شاغلین و مراجعان بیمارستان­ها را تحت تأثیر قرار می­دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بیوآئروسل­های قارچی و ذرات معلّق هوابرد در دو بیمارستان آموزشی شهر قزوین در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، در ۱۲ بخش داخلی دو بیمارستان و هوای آزاد آن­ها به ­مدت شش ماه انجام شد. نمونه­برداری از بیوآئروسل­ها با استفاده از دستگاه نمونه­بردار Quick Take ۳۰ در هواگذر L/min ۳/۲۸ و به ­مدت ۱۰-۵ دقیقه صورت گرفت. تعیین غلظت ذرات PM۲,۵  و PM۱۰ توسط دستگاه Micro Dust Pro در فلوی L/min ۸/۳ و برحسب µg/m۳ انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده­ها توسط SPSS نسخه ۲۰، آزمون­های ناپارامتریک و همبستگی اسپیرمن انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که حداکثر و حداقل تراکم کل میکروبی مربوط به بخش اورژانس ۱ و اتاق­های عمل بود. بخش­ جراحی زنان ۱ نیز بیش­ترین تراکم قارچی را داشت (CFU/m۳ ۷/۹۲). آسپرژیلوس نایجر و کلادوسپوریوم فراوان­ترین گونه ­ها بودند. همبستگی معنادارای بین تراکم قارچی و غلظت ذرات PM۱۰، دما و رطوبت نسبی هوا مشاهده شد (۰۵/۰>p).
نتیجه­ گیری: در این مطالعه عمده منابع تولید آلودگی مربوط به بخش­های داخلی بیمارستان­ها بود. لذا کنترل رشد میکروارگانیسم­های هوا از طریق بهبود سیستم تهویه، رعایت موازین بهداشتی و نظافتی و ارزیابی مستمر کیفیت هوای داخل پیشنهاد می­گردد. به­دلیل وجود رابطه بین تراکم ذرات PM۱۰ و PM۲,۵ و غلظت بیوآئروسل­ها، توصیه می­گردد از تعیین غلظت این گروه ذرات به­عنوان ابزاری جهت پیش­بینی سریع و آسان آلودگی میکروبی هوا در مراکز بهداشتی-درمانی استفاده نمود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb