جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جابجایی بیمار

رقیه عابدینی، علیرضا چوبینه، جعفر حسن زاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: شغل پرستاری از جمله مشاغلی است که نیازمند فعالیت فیزیکی-روانی قابل توجهی بوده و به همین دلیل، پرسنل پرستاری در معرض خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی (MSDs) می‌باشند. این مطالعه با هدف ارزیابی کارآمدی دو روش‌ MAPO و PTAI در برآورد ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی در پرسنل پرستاری بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.

 روش بررسی : در این مطالعه مقطعی ۴۰۰ پرستار شاغل در ۷۵ بخش از ۱۱ بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ویژگی‌های دموگرافیک، نوردیک و چک لیست‌های MAPO و PTAI گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۰/۱۶) انجام گرفت.

یافته ها: میزان شیوع ۱۲ ماهه اختلالات اسکلتی-عضلانی ۲/۸۸% بدست آمد. نتایج ارزیابی ریسک MSDs به دو روش MAPO و PTAI نشان داد که بیش از ۸۰% افراد مورد مطالعه در معرض ریسک MSDs بوده و شیوع این اختلالات با شاخص‌های MAPO و PTAI دارای ارتباط معنی دار می‌باشد (۰۰۱/۰>p).

 نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، دو روش ارزیابی MAPO و PTAI ابزاری مناسب و همچنین شیوه ای مفید جهت تشخیص و ارزیابی ریسک اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از جابجایی بیمار در پرسنل پرستاری می‌باشند.


دکتر علیرضا پاک گوهر، دکتر مصطفی پویاکیان، ابوالحسن شاهری، مهناز صارمی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: وظایف جابجایی بیمار از علل مهم ناراحتی­های اسکلتی عضلانی از جمله کمردرد، در کارکنان پرستاری می­باشد. روش MAPO از روش­های کمی بررسی ارگونومیکی است که سطح ریسک اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با جابجایی بیمار در بخش­های بیمارستانی را از طریق محاسبه شاخص MAPO ارائه می­دهد. این مطالعه با هدف ارزیابی ارگونومیکی بیمارستان­های دولتی شهر قزوین و اولویت بندی اقدامات اصلاحی انجام شده است.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ۴۳ بخش در ۶ بیمارستان شهر قزوین مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از چک لیست شاخص MAPO از طریق مصاحبه با سرپرستار هر بخش و بازدید بخش‌ها، جمع‌آوری شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه ۱۶ انجام گرفت.

یافته ها: بررسی بیمارستان‌ها با روش MAPO نشان داد که ۲۱ % بخش­های بیمارستانی در سطح ریسک ۱ (ریسک ناچیز)، ۵/۴۶ % بخش‌ها در سطح ریسک ۲ (ریسک متوسط) و ۵/۳۲% بخش‌ها در سطح ریسک ۳ (ریسک زیاد) قرار داشتند. از میان بخش­های بیمارستانی مورد بررسی، بخش ارتوپدی بالاترین ریسک و بخش NICU کمترین ریسک را داشتند. نتایج نشان داد که بین میانگین مقادیر شاخص MAPO در بیمارستان‌های مورد مطالعه، تفاوت معنی‌دار  وجود نداشت (۳۰۱/۰=p  (ولی بین میانگین مقادیر شاخص MAPO در انواع بخش­های بیمارستانی، تفاوت معنی دار وجود دارد (۰۱۴/۰=p (.

نتیجه­ گیری: با توجه به بالابودن پتانسیل خطر در حدود یک سوم از بخش­های بستری در بیمارستان­های مورد مطالعه، بازنگری و اصلاح سیاست­های فعلی با رویکرد کاهش مواجهه پرسنل پرستاری با خطرات ناشی از جابجایی بیماران ضروری به نظر می­رسد. در این راستا تاًمین ویلچرهای سالم به تعداد کافی و رعایت نسبت پرستار به بیمار از اولویت بالاتری برخوردار است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb