جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حلال ها

مجید گل آبادی، میر سعید عطارچی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: فشار خون یک بیماری شایع با عوارض مختلف برای سلامتی محسوب می گردد. تحقیقات انجام شده، مطرح کننده احتمال تاثیر بعضی حلالهای آلی بر فشار خون است. در حالی که معمولا در محیطهای کاری، کارگران با مجموعه ای از حلالها تماس دارند. ما قصد داریم در این مطالعه تاثیر مواجهه شغلی با مخلوطی از حلال های آلی را بر فشار خون کارگران بررسی نماییم.

  روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک ۱۷۹ نفر از کارکنان یک کارخانه خودروسازی اندازه گیری شد. کارگران واحد تعمیرات به عنوان گروه غیر مواجهه و کارگران واحد رنگ به عنوان گروه مواجهه در نظر گرفته شدند. سپس میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نیز میزان شیوع هایپرتنشن و پره هایپرتنشن در گروه های ذکر شده با هم مقایسه گردید.

  یافته ها : گروه های مورد بررسی از نظر میانگین سن، سابقه کار و مصرف سیگار و بقیه ریسک فاکتورهای فشار خون با هم اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مواجهه بطور معنی داری بیش از گروه غیر مواجهه بود (۰ ۰۱ /۰ >p ) . پس از انجام آنالیز رگرسیون و کنترل عوامل مخدوشگر، فراوانی هایپرتنشن و پره هایپرتنشن در گروه مواجهه بطور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۵/۰ >p ) . همچنین ارتباط معنی داری بین پرفشاری خون با سن، شاخص توده بدنی، ورزش، شیفت کاری و مصرف سیگار مشاهده شد (۰۵/۰ >p ).

  نتیجه گیری: بنظر می رسد که مواجهه با مخلوط حلالهای آلی می تواند باعث افزایش فشارخون در کارگران گردد. براساس نتایج این مطالعه کارگرانی که با حلالها در تماس هستند باید علاوه بر اقدامات مناسب برای پیشگیری از مواجهه، به طور مرتب از نظر فشار خون بررسی گردند.


سید پوریا فاضلی، یاسر لبافی نژاد، رسول یاراحمدی، آغافاطمه حسینی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: دید رنگ از قابلیت های مهم دستگاه بینائی است. در بسیاری مشاغل، کوررنگی باعث کاهش بهره وری، افزایش زمان واکنش و اختلال تصمیم گیری کارگران در رویارویی با مخاطرات شده و بروز حوادث را محتمل می کند. این مطالعه به منظور بررسی مواجهه شغلی با حلالهای BTEX و کوررنگی اکتسابی در کارگران پمپ بنزین های شهر تهران انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی در ۱۵پمپ بنزین انجام شد. گروه مواجهه ۲۸۹ نفر کارگر پمپ بنزین، گروه کم مواجهه ۲۰۱ نفر کارگر خدماتی و گروه بدون مواجهه ۱۹۰ نفر کارکنان اداری شاغل در این پمپ بنزین ها بودند. با ثبت مشخصات افراد در پرسشنامه و لحاظ معیارهای خروج، ۱۹۳ نفر گروه اول، ۱۳۲ نفر گروه دوم و ۱۱۴ نفر از گروه سوم وارد مطالعه شدند. تعیین تیزبینی چشم با Snellen Chart، کوررنگی ارثی با صفحاتIshihara  و کوررنگی اکتسابی با Lanthony D-۱۵ انجام گرفت. غلظت ترکیبات BTEX با استانداردNIOSH ۱۵۰۱ تعیین گردید.
یافته ها: میزان کوررنگی اکتسابی در گروه اول ۷۴/۶ درصد، گروه دوم ۵۱/۱ درصد و در گروه سوم صفر تعیین شد. شاخص اختلال رنگ در گروه اول نسبت به گروه دوم بالاتر بود(۰۰۶/.P=). آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد بین شاخص اختلال رنگ و مواجهه با حلالهای BTEX، سن، سابقه کار و مصرف سیگار ارتباط معناداری وجود دارد(۰۵/.P ).
نتیجه گیری: مواجهه شغلی مزمن کارگران با غلظت های مختلف حلالهایBTEX  در ایستگاه های پمپ بنزین می تواند منجر به ابتلا به کوررنگی اکتسابی در این افراد گردد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb