جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای طراحی کاربر محور

میترا رفیعی، حسن صادقی نائینی، امیر حسن کهن،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از عوارض محدودکننده که از نظر تنوع نیز قابل توجه است آسیب‌دیدگی در مهره‌های گردنی می باشد که باعث اختلال حسی و حرکتی در اندام‌های فوقانی می شود. این عارضه موجب محدودیت در فعالیت‌های روزانه افراد مبتلا به آسیب می‍شود. هدف از انجام این پژوهش طراحی مسواک دستی برای معلولان آسیب نخاعی گردنی (تتراپلژی ۷C-۵C) در تطابق با محدودیت‌های حرکتی این گروه و سنجش میزان راحتی ابزار با استفاده از روش کاربر محور می باشد.

 روش بررسی: روش تحقیق در این نوع موردی می‌باشد که به وسیله بررسی‌های میدانی و همچنین پرسشگری، اطلاعات لازم جمع آوری گردید. از روش UCD نیز برای کسب اطلاعات و بازخورد‌های مقتضی کاربران استفاده شد. در این مطالعه از تعداد ۲۷ نفر نمونه داوطلب و هدفمند که در مراحل مختلف تحقیق مشارکت داشتند، استفاده شد. براساس پرسشگری اولیه و پیاده‌سازی مراحل روش کاربر محور، طرح نهایی برای مسواک حاصل شد. در انجام مراحل نهایی UCD که هدف آن ارائه پارامترهای راحتی در ابزار دستی معلولان تتراپلژی ۷C-۵C می باشد، برای تعیین میزان راحتی از پرسشنامه رضایتمندی ابزار دستی استفاده شد.

یافته ها: با عنایت به انجام UCD و کسب بازخوردها از نمونه‌ها این نتیجه حاصل شد که ویژگی فرمی مسواک باید به گونه‌ای باشد که تطابق با محدودیت‏های حرکتی دست‌ها را فرآهم سازد. تلاش نگارندگان در این فاز منجر به لیستی از ویژگی‌های ابعادی طراحی شد که نهایتا این داده ها در طراحی اعمال گردید.

نتیجه گیری: با توجهات صورت گرفته اینگونه به نظر می رسد، تاکید بر استقلال کاربر مهمترین آیتم در طراحی محصول برای این گروه می باشد که از طریق هماهنگی فرمی و مکانیزمی و ابعادی ابزار دستی با محدودیت دست کاربر فرآهم می گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb