جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مرگ و میر

شاهرخ یوسف زاده، علیرضا رزاقی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: حوادث ترافیکی و مرگ و میر ناشی از آن، یک مشکل مهم بهداشت و سلامت در کشور ایران است. وضعیت اقتصادی اجتماعی از فاکتورهای مهم مرتبط با وضعیت سلامت محسوب می­شود. هدف این مطالعه  بررسی ارتباط فاکتورهای اجتماعی- اقتصادی  با پیامد مرگ و شدت مصدومیت ناشی از حوادث ترافیکی در بین بیماران ترومایی بیمارستان پورسینای شهر رشت سال ۱۳۹۴ است.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی-تحلیلی است. برای بدست آوردن فاکتورهای اصلی اجتماعی اقتصادی از روش تحلیل مولفه های اصلی استفاده شد. ارتباط این فاکتورها با پیامد مرگ و شدت تروما بیماران با استفاده از آنالیز رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه تعداد ۳۰۰ نفر از مصدومان حوادث ترافیکی مورد بررسی قرار گرفتند. از لحاظ جنسی ۲۳۴ نفر مرد (۷۸%) و ۶۶ نفر زن (۲۲%) بود. میانگین سنی مصدومان ۲۵/۳۴ سال (۰۷/۱۹) بود. مقیاس ISS بالای ۱۵ به عنوان آسیب دیدگی شدید در نظر گرفته شد که تعداد ۲۴۵ نفر از بیماران (۷/۸۱%) دارای نمره ISS کمتر و مساوی ۱۵ بودند. برخی از فاکتور های اقتصادی اجتماعی با پیامد مرگ و شدت مصدومیت دارای ارتباط بودند. مقادیر نسبت شانس برای این فاکتورها به ترتیب ۴۵/۰ (فاصله اطمینان ۹۵%: ۸۳۶/۰- ۲۴۲/۰) و ۶۵/۰ (فاصله اطمینان ۹۵% : ۹۵/۰- ۴۵/۰) بدست آمد.
نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل اقتصادی اجتماعی با مرگ و میر و میزان مصدومیت های ناشی از حوادث ترافیکی ارتباط دارد. 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb