جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای هوای داخل

صادق حضرتی، سهیلا رحیم زاده،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: دی فنیل اتر های پلی برمه ( PBDE ) کاربرد وسیعی به عنوان مهار کننده آتش برای مقاصد ایمنی در وسایل خانگی و اداری پیدا کرده است. پایداری PBDE در محیط و سمیت آن برای انسان و محیط زیست، توجه بسیاری از محققین را به خود جلب نموده است. در این مطالعه غلظت PBDE در هوای داخل منازل مسکونی تعیین گردید.

  روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، تعداد ۳۳ منزل مسکونی انتخاب و با استفاده از دستگاه نمونه بردار غیر فعال غلظت PBDE در هوا مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در دو ساختمان غلظت این ماده در دو اتاق مستقر در یک واحد مسکونی به مدت یکسال پایش شد.

  یافته ها: میانگین غلظت ΣPBDE (حاصل جمع کانجینر های شماره ۱۷،۲۸، ۴۷، ۴۹، ۶۶، ۸۵، ۹۹، ۱۰۰، ۱۵۳و ۱۵۴) درهوای ساختمانهای مورد مطالعه، pgm ( ۲۴۵-۴ ) ۵۲ می باشد. علیرغم اینکه در یکی از ساختمانهای مورد مطالعه غلظت آلاینده در هوای اتاق خواب بطور معنی داری از اتاق نشیمن بیشتر بود و لیکن تغییرات قابل توجهی در غلظت PBDE در طول سال برای هیچکدام از اتاقها مشاهده نشد.

  نتیجه گیری : میزان تماس استنشاقی افراد با دی فنیل اتر پلی برومه در منازل با آلودگی بالا، حدودا" ۵۰ برابر بیشتر از منازل مسکونی با بار آلودگی پایین برآورد می گردد.


محدثه چوبدار، فائزه محمدی، علی صفری واریانی، خدیجه حسنی، احمد نیک پی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت­های مرتبط با مراقبت­های درمانی، مهم­ترین پیامد مواجهه با بیوآئروسل­ها است که سلامت شاغلین و مراجعان بیمارستان­ها را تحت تأثیر قرار می­دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بیوآئروسل­های قارچی و ذرات معلّق هوابرد در دو بیمارستان آموزشی شهر قزوین در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، در ۱۲ بخش داخلی دو بیمارستان و هوای آزاد آن­ها به ­مدت شش ماه انجام شد. نمونه­برداری از بیوآئروسل­ها با استفاده از دستگاه نمونه­بردار Quick Take ۳۰ در هواگذر L/min ۳/۲۸ و به ­مدت ۱۰-۵ دقیقه صورت گرفت. تعیین غلظت ذرات PM۲,۵  و PM۱۰ توسط دستگاه Micro Dust Pro در فلوی L/min ۸/۳ و برحسب µg/m۳ انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده­ها توسط SPSS نسخه ۲۰، آزمون­های ناپارامتریک و همبستگی اسپیرمن انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که حداکثر و حداقل تراکم کل میکروبی مربوط به بخش اورژانس ۱ و اتاق­های عمل بود. بخش­ جراحی زنان ۱ نیز بیش­ترین تراکم قارچی را داشت (CFU/m۳ ۷/۹۲). آسپرژیلوس نایجر و کلادوسپوریوم فراوان­ترین گونه ­ها بودند. همبستگی معنادارای بین تراکم قارچی و غلظت ذرات PM۱۰، دما و رطوبت نسبی هوا مشاهده شد (۰۵/۰>p).
نتیجه­ گیری: در این مطالعه عمده منابع تولید آلودگی مربوط به بخش­های داخلی بیمارستان­ها بود. لذا کنترل رشد میکروارگانیسم­های هوا از طریق بهبود سیستم تهویه، رعایت موازین بهداشتی و نظافتی و ارزیابی مستمر کیفیت هوای داخل پیشنهاد می­گردد. به­دلیل وجود رابطه بین تراکم ذرات PM۱۰ و PM۲,۵ و غلظت بیوآئروسل­ها، توصیه می­گردد از تعیین غلظت این گروه ذرات به­عنوان ابزاری جهت پیش­بینی سریع و آسان آلودگی میکروبی هوا در مراکز بهداشتی-درمانی استفاده نمود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb