جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پرسشنامه.

ن حسن زاده رنگی ، ت الهیاری، ی خسروی، ف زائری، م صارمی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: بررسی حوادث نشان می دهد که وقوع بیش از ۹۰ درصد حوادث صنعتی به خطاهای انسانی مربوط است. خطاهای انسانی نیز از شکست های شناختی ناشی می شوند. خطاهای شناختی، خطا هایی با پایه شناختی هستند که در طی انجام وظیفه ای که فرد معمولا آن را بدون خطا انجام داده است رخ می دهند. این اشتباهات شامل مشکل در حافظه، توجه و عمل می باشد. بنابراین، هدف از این مطالعه، طراحی ابزاری جهت تخمین شکست های شناختی شغلی تعیین شد.

  روش بررسی: این مطالعه، یک بررسی توصیفی تحلیلی است. در این مطالعه برای بررسی روایی، سازگاری درونی و تکرارپذیری پرسشنامه شکست های شناختی، به ترتیب از روشهای روایی محتوایی، ضریب آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Excel ۲۰۰۷ و نرم افزار SPSS ۱۵ تجزیه و تحلیل گردید.

  یافته ها: نتایج نشان داد که پنج سوال از ۳۵ سوال مربوط به پرسشنامه شکست های شناختی شغلی از نظر روایی محتوایی پایین بوده و باید رد شوند. و شاخص روایی محتوایی پرشسنامه نهایی مقدار ۷/۰ محاسبه شد که قابل قبول است. نتایج نشان داد که پرسشنامه نهایی پایا (۹۶/۰ = α ) و تکرار پذیر می باشد ( ۹۹۶/۰ = ICC و ۰۰۱/۰ > P ).

  نتیجه گیری: برای سنجش شکست های شناختی شغلی می بایست از یک ابزار قابل اعتماد استفاده نمود. با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، پرسشنامه فراهم آمده برای استفاده در محیط های کاری پایایی مطلوب و روایی نسبتا مناسبی دارد.


مریم صارمی، علیرضا پاک گوهر، مهناز صارمی،
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه، نقش اساسی نیروی انسانی در فعالیتهای اقتصادی - اجتماعی باعث شده است که این نیرو به عنوان مهمترین جزء هر سازمان، بیشترین نقش را در ارتقاء بهره وری و حرکت به سوی توسعه و تعالی ایفا کند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر بهره وری نیروی انسانی می توان به میزان تناسب او با نیازمندیهای شغلی اش اشاره نمود. هدف از اجرای این تحقیق، بررسی میزان توانمندی انجام کار در کارمندان بانک و تعیین ارتباط آن با بهره وری شغلی است.

روش بررسی: ۱۱۷ کارمند بانک در این تحقیق توصیفی – تحلیلی شرکت کردند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردید. اطلاعات دموگرافیک و شغلی نظیر سن، سابقه کار، میزان تحصیلات و ... از طریق یک پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک جمع آوری گردیدند. جهت ارزیابی وضعیت توانمندی شاغلین از شاخص توانمندی کار و به منظور ارزیابی بهره وری فردی از پرسشنامه کیفیت – کمیت استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شدند.

یافته ها: یافته های تحقیق میانگین امتیاز شاخص توانمندی کار کارمندان مورد بررسی را ۹/۴ ± ۴۳/۴۰ نشان داد. چنانچه کارمندان علیرغم بیماری و کسالت در محل کار حاضر شوند، بهره وری ایشان به طور متوسط ۱/۲ ± ۲/۴ ساعت نسبت به شرایط عادی کاهش می یابد. شاخص توانمندی انجام کار با افت بهره وری شغلی همبستگی منفی معنی دار دارد ( ۳/۰ -; r= ۰۱۱/۰ p=).

نتیجه گیری: نظر به اینکه توانمندی شغلی به طور مستقیم با افت بهره وری در ارتباط است، اتخاذ تمهیدات لازم جهت حفظ توانمندی کارمندان بانک در سطح خوب و جلوگیری از افت آن ضروریست. این اقدامات می توانند ضمن کاهش هزینه ها، از طریق افزایش انگیزه و رضایت کارکنان زمینه اعتلای بهره وری بانکهای کشور را فراهم آورند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb