جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای پوسچر نامناسب

سید حمید فلکی، حسین اکبری، میلاد درخشان جزری، میترا حنانی، مسعود مطلبی کاشانی،
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی عضلانی شایعترین آسیب و ناتوانی شغلی در جهان است . یکی از مهمترین ریسک فاکتور های این اختلالات، پوسچر نامناسب کارکنان می باشد. مطالعات قبلی شیوع زیاد این عوارض را در کارکنان آزمایشگاه ها نشان داده است. این پژوهش با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی  عضلانی وریسک فاکتورهای پوسچر در پرسنل آزمایشگاه های  تشخیص طبی شهرستان کاشان در سال ۱۳۹۱ انجام گرفت.

روش بررسی: مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی ۱۶۸ نفر از کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی کاشان انجام شد. برای مطالعه شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار از پرسشنامه کرنل و برای ارزیابی سطوح مواجهه با ریسک فاکتورهای پوسچر از روش QEC استفاده گردید. اطلاعات با جداول آمار توصیفی ارائه وازمدل های رگرسیون لجستیک و مجذور کای جهت تحلیل عوامل استفاده شد.

یافته ها: ۱۵۵نفر (۳/۹۲%) از افراد مورد مطالعه حداقل ۱ تا دو بار در هفته از درد در یکی از اندام های خود رنج میبرند. شیوع درد در گردن از سایر اندام ها بالاتر است.ارتباط معنی داری بین وجود درد و ناراحتی با سن و جنس مشاهده نشد. تنها ۴۷ درصد از افراد مورد مطالعه دارای سطح ریسک قابل قبول در پوسچر بدن هنگام کاربوده اند. ارتباط معنی دار میان پوسچر نامناسب و وجود درد در اندام های بدن مشاهده گردید.

 نتیجه گیری: شیوع اختلالات اسکلتی عضلاتی در کارکنان ازمایشگاههای تشخیص طبی بالا است. پوسچر نامناسب این کارکنان ازعوامل اصلی ایجاد این اختلالات است و اقدامات اصلاحی ارگونومیکی به منظور اصلاح ایستگاههای کاری در آزمایشگاهها ضروری می باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb