جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کارت امتیازی متوازن

مهناز عظیمی، شهرام وثوقی، سید محمدرضا میری لواسانی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: یک سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) هر چند هم در پیاده ­سازی و استقرار موفق باشد ولی تضمینی در کیفیت عملکرد آن وجود ندارد، بنابراین وجود یک سیستم ارزیابی عملکرد جامع جهت نظارت، ارزیابی و بهبود مستمر این سیستم­ ها امری ضروری است و چنانچه این ارزیابی­ ها بر مبنای برنامه­ ریزی استراتژیک سازمان استوار باشد، در مسیر صحیحی قرار گرفته است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر پیاده­ سازی کارت امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد سیستم مدیریت HSE در یکی از شرکت­ های بزرگ تولیدی کشور می­ باشد.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که به لحاظ ماهیت، کاربردی و به لحاظ روش اجرا پیمایشی می­ باشد. طی مراحل تحقیق، ابتدا مطالعات گسترده­ ای بر مبنای نظری انجام و سپس مدل BSC در سیستم HSE شرکت، پیاده ­سازی شد. در مرحله بعد، یک مدل مفهومی ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت HSE در قالب کارت امتیازی متوازن طراحی گردید و توسط مدل طراحی شده، عملکرد سیستم مدیریت HSE، قبل و بعد از پیاده ­سازی BSC مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.

یافته ­ها: یافته­ های پژوهش نشان می­ دهد که بعد از پیاده­ سازی BSC، سیستم مدیریت HSE از میان ۶۷ شاخص عملکردی مورد بررسی، در ۴۳ شاخص (۶۴/۲ %) پیشرفت داشته است و عمده این پیشرفت در منظر فرآیندهای داخلی و مشتریان قابل مشاهده است. در منظر رشد و یادگیری عملکرد ضعیف­تری نسبت به سایر منظرهای استراتژیک وجود دارد، بنابراین سازمان باید با فراهم ساختن بستری برای رشد و یادگیری در حوزه HSE اهتمام بیشتری بورزد.

نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه موردی نشان داد که پیاده­ سازی BSC می­تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم مدیریت  HSE گردد.


سعید خواجوی، لیلا ابراهیمی قوام آبادی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: وقوع حوادث ناشی از کار هر ساله تأثیر بسزایی بر بهره‌وری کارگران و در نهایت بر اقتصاد جامعه می‌گذارد. برآورد شده هر سال دو میلیون کارگر در سرتاسر دنیا به دلیل حوادث ناشی از کار فوت می‌کنند و تقریباً ۱۰۰ میلیون حادثه شغلی هر سال در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد. درک ریسک به‌عنوان زیر مجموعه‌ای از فرهنگ ایمنی تصویر لحظه‌ای ادراکات ایمنی افراد از سازمان را نشان می‌دهد. از آنجا که به‌عنوان یک واقعیت، تحقیقات نشان داده که درک ریسک حوادث شغلی رفتار ایمن را به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم متأثر می‌کند، هدف از این تحقیق، بررسی رابطه میان درک ریسک حوادث شغلی کارکنان شاغل در جایگاه‌های سوخت‌گیری با عملکرد مدیریت HSE جایگاه‌های شهر اهواز در سال ۱۳۹۵ می‌باشد.
روش بررسی: با استفاده از تکنیک PHA، تعداد ۵۴ موقعیت خطرناک شغلی در پمپ بنزین شناسایی گردید. سپس، پرسشنامه درک ریسک حوادث شغلی در مقیاس ۵-۱ لیکرت در میان ۹۲ نفر از کارگران پمپ بنزین توزیع گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS ۱۹ آنالیز گردید. همچنین، عملکرد مدیریت HSE پمپ بنزین‌ها با استفاده از تکنیک BSC ارزیابی شد و برای بررسی رابطه میان درک ریسک حوادث شغلی با عملکرد مدیریت HSE از آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره استفاده گردید.
یافته­ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که درک ریسک کارگران در سطح خوب ۷۲/۲ درصد و عملکرد مدیریت HSE پمپ بنزین‌ها در سطح خوب ۶۵ درصد می‌باشد و در نهایت مشخص شد ارتباط میان درک ریسک حوادث شغلی و عملکرد مدیریت HSE یک رابطه معنادار و مثبت است و هر چه افراد درک بهتری از خطر داشته باشند، نمره عملکرد مدیریت HSE افزایش خواهد یافت.
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، مشخص گردید که درک ریسک مثبت با کاهش مواجهه با خطرات مرتبط است. همچنین مدیریت HSE می‌تواند بر روی بهبود درک ریسک در محیط کار مؤثر باشد. این مطالعه چارچوبی جهت برنامه‌ریزی‌های کلان مدیران HSE به منظور حفاظت از کارگران و پیشگیری از وقوع حوادث شغلی را فراهم می‌آورد.
 
کلیدواژه­ها: پمپ بنزین، آنالیز مقدماتی خطر، درک ریسک، حادثه شغلی، کارت امتیازی متوازن، اهواز.
نیما علیپور مهاجر، خانم الهام کیقبادی، حسین ابراهیمی، فرشته طاهری، خانم آتنا رفیعی پور، صابر مرادی حنیفی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، هر چند در پیاده سازی و استقرار موفق باشد، اما تضمینی در کیفیت عملکرد آن وجود ندارد. بنابراین، وجود یک سیستم جامع بررسی عملکرد برای بهبود مستمر این سیستم‌ها ضروری است. هدف این پژوهش بررسی عملکرد سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست با استفاده از کارت امتیازی متوازن و تأثیر آن در بهبود عملکرد سیستم است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است و با استفاده از روش پیمایشی انجام شده است. ابتدا مطالعاتی بر مبنای نظری انجام شد و سپس مدل BSC در سیستم HSE سازمان پیاده سازی شد،  سپس یک مدل مفهومی برای بررسی عملکرد سیستم مدیریت HSE به صورت کارت امتیازی متوازن طراحی شده و عملکرد آن مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که هنگام ارزیابی عوامل بیرونی، تهدیدها بر فرصت‌ها ودر ارزیابی عوامل درونی، نقاط قوت‌ بر ضعف‌ها غلبه دارد. بنابراین، منطقه مورد مطالعه در موقعیت مناسبی قرار دارد؛ زیرا دارای نقاط قوت بسیار خوبی در مقابل نقاط ضعف داخلی است و با تکیه بر فرصت‌ها، می‌تواند به تهدیدهای بیرونی پاسخ دهد. نتایج کارت امتیازی متوازن نشان داد که سیستم مدیریت HSE ، بیشترین اهمیت را در شاخص‌های مالی و مشتری دارد و در منظر فرآیندهای داخلی نسبت به سایر منظرهای استراتژیک عملکرد ضعیف‌تری دارد.
نتیجه‌گیری: مطالعه موردی نشان می‌دهد که پیاده‌سازی BSC می‌تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم مدیریت HSE شود. و توجه به مولفه‌ی فرآیندهای داخلی و ارتقای آن در حوزه HSE ضروری است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb