جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کارکنان بانک

علیرضا چوبینه، اسماعیل نوری، احمد ارجمندزاده، ابوالفضل محمدبیگی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۸۵ )
چکیده

چکیده


شهریار رزمی، فاطمه نعمتی سوگلی تپه،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: استرس همواره به صورت مستقیم از خود منابع فشارزا حاصل نمی گردد، بلکه بیشتر از نحوه ادراک آن منابع ناشی می شود. بنابراین، متغیرهای فردی که ممکن است با ادراک استرس رابطه داشته باشند باید در مطالعات استرس شغلی مورد بررسی قرار گیرند. مطالعه حاضر به بررسی نقش تعدیل کننده خودکارآمدی در رابطه بین استرس شغلی با سلامت روانی و رضایت شغلی کارکنان بانک صادرات شهر تبریز می پردازد.

  روش بررسی: در این مطالعه همبستگی، ۲۴۲ نفر از کارکنان بانک صادرات به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده و از طریق پرسشنامه های جمعیت شناختی، سلامت عمومی- ۲۸، استرس شغلی اسیپو، رضایت شغلی اسپکتور و خودکارآمدی شرر و همکاران مورد ارزیابی واقع شدند. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه همزمان و سلسله مراتبی انجام شد.

  یافته ها: یافته ها نشان می دهند که استرس شغلی پیش بینی کننده منفی سلامت روانی و رضایت شغلی است. همچنین، رابطه بین استرس شغلی با سلامت روانی و رضایت شغلی به وسیله خودکارآمدی تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین، خودکارآمدی به عنوان یک عامل فردی، نقش محافظتی در برابر استرس شغلی دارد.

  نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش، خودکارآمدی رابطه بین استرس شغلی با سلامت روانی و رضایت شغلی را تحت تأثیر قرار می دهد. یافته های این مطالعه می تواند در برنامه ریزی های پیشگیرانه، شناسایی افراد در معرض خطر و طراحی مداخله های درمانی روانشناختی در محیط های کاری مفید باشد.


شهناز طباطبایی، مصطفی حسنوند،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: کارکنان بانک اغلب در معرض حرکات تکراری، پوسچر نامطلوب و کار با دست هستند، بعلاوه با مشکلات روانی- اجتماعی ناشی از کار نیز مواجه می باشند. از این رو، مطالعه­ای با هدف بررسی وضعیت ارگونومیک ایستگاه­های کار و ارتباط آن با شیوع اختلالات اندام­های فوقانی و عوامل روانی- اجتماعی در کارکنان بانک­های استان لرستان انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش توصیفی- همبستگی، و از نوع کاربردی بود. جامعه آماری شامل ۹۰۰ نفر از کارکنان بانک های استان لرستان بودند که ۲۷۵ نفر از آنها با روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند.. از پرسشنامه ­های دموگرافیک، چک لیست ارزیابی ارگونومیکی اداری مبتنی بر چک لیست(OSHA نوردیک، و عوامل روانی اجتماعی (هرسی و گلداسمیت، ۱۹۸۰) استفاده شد. داده ها با آزمونهای t و رگرسیون چندگانه و  از طریق نرم افزار  SPSS۲۳ تحلیل شدند.
یافته­ ها: شایع ترین اختلالات اندام های فوقانی در گردن (۵.۶۱ %) و شانه (۸.۵۳ %) کارکنان مشاهده شد. وضعیت روانی اجتماعی کارکنان کمی بالاتر از حد متوسط بود.  تفاوت معناداریα ≤ ۰,۰۱) ( در عوامل روانی - اجتماعی که بر اساس ارزیابی کارکنان از شرایط فیزیکی و روانی محیط کارشان بود، مشاهده شد. بین شاخص­های کل ارگونومیک با اختلالات اندام­های فوقانی و بین عوامل روانی اجتماعی با این اختلالات ارتباط منفی و معنا‌دار  (p≤۰,۰۰۱)  وجود داشت.
نتیجه­ گیری: وضعیت روانی- اجتماعی کارکنان بانک در سطح متوسط است. گرچه، مدیران می بایست شناخت بیشتری از نیازهای کارکنان بدست آورند. علاوه بر این، کارکنان نیاز به ادراک حمایت اجتماعی، انگیزش و بازخورد از سوی سرپرستان دارند تا بتوانند بطور کارآمد، فعالیت کنند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb