جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کرمانشاه

احسان صادقی، حیدر مسگراف، کیومرث شرفی، علی الماسی، سمیه بهلولی اسکویی ، حبیبه مسکینی،
دوره ۱۰، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: آرد محصول اولیه فرآوردهایی مانند انواع نان و سایر مواداصلی مرتبط با تأمین منابع غذایی انسان در اکثر نقاط جهان می­باشد. به ویژه در کشور ایران از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. بنابراین بهداشت آرد از لحاظ میکروبی، برای مصرف کنندگان، حائز اهمیت است.

  روش بررسی: در مطالعه حاضر که یک نوع مطالعه توصیفی-مقطعی است از۶ کارخانه تولیدی آرد کرمانشاه و ۶ کارخانه تولیدی آرد ایلام، جمعاً ۱۴۴نمونه آرد(از هر کارخانه ۱۲ نمونه) به منظور تعیین میزان آلودگی به سالمونلا، کپک و مخمر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. کلیه شرایط نمونه برداری و انجام آزمایشات طبق استانداردهای شماره۲-۱۰۸۹۹و۱۸۱۰ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران صورت گرفت.

  یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد که ۱۸% کل نمونه ها (۲۶نمونه) از نظر آلودگی به سالمونلا، مثبت بودند و از نظر آلودگی به کپک و مخمر نیز، ۱/۳۶% کل نمونه ها (۵۲نمونه) با استانداردهای ملی ایران( ۵×۱۰۳ cfu/gr ) مطابقت نداشت. میانگین میزان کپک و مخمر نمونه های مورد بررسی کارخانجات ایلام و کرمانشاه به ترتیب برابر با cfu/gr ۱۰۳× ۰۱/۱ ± ۱۰۳×۱/۵ و cfu/gr ۱۰۳× ۶۲/۱ ± ۱۰۳×۵/ ۴ حاصل گردید.

  نتیجه گیری: با توجه به اینکه از ۱۴۴ نمونه، ۲۶ نمونه از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت اعلام شد و ۱/۳۶% نمونه ها نیز از نظر آلودگی به کپک و مخمر با استاندارد های ملی ایران مطابقت نداشت لذا وضعیت میکروبی آرد خبازی از نظر پارامترهای مذکور در کرمانشاه و ایلام نیاز به مراقبت ویژه ای دارد و جهت بهتر کردن کیفیت میکروبی باید چاره اندیشی کرد.

 


احسان صادقی، امیرحسین هاشمیان، محمد سلطانیان، سپیده سلطانیان، میترا محمدی،
دوره ۱۱، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: نیتریت و نیترات از جمله افزودنی های مورد استفاده در فرآورده های گوشتی هستند که اثرات سرطان زایی آن ها به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان نیتریت و نیترات در انواع فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ می باشد. روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بود. در این مطالعه از ۱۹ کارخانه عرضه کننده فرآورده های گوشتی در شهر کرمانشاه به طور تصادفی تعداد ۱۰۰ نمونه جمع آوری گردید و جهت تعیین میزان نیتریت و نیترات آن ها از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. تفاوت میانگین ها با آزمون های آماری ANOVA و T.test مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان نیتریت و نیترات فرآورده های گوشتی مختلف بترتیب در محدودهppm ۱۶۸- ۹۶ و ppm ۷۶۳ – ۱۶۷ قرار داشت. بر اساس این مطالعه مشخص گردید که میزان نیتریت و نیترات به ترتیب در ۷۶ % و ۷۰ % نمونه ها در حد مجاز می باشد. بر اساس آزمون های آماری اختلاف بین میزان نیتریت و نیترات مربوط به فراورده های گوشتی با درصدهای متفاوت گوشت معنی دار نمی باشد. در صورتی که اختلاف بین میزان نیتریت و نیترات در کارخانه های مختلف معنی دار می باشد( ۰۵/۰ >P  ).

نتیجه گیری: میزان بالای باقیمانده نیتریت و نیترات در فرآورده های گوشتی نگران کننده می باشد. لذا رعایت استانداردهای مربوطه و اندازه گیری مرتب این دو افزودنی در فرآورده های گوشتی امری ضروری است.


فرامرز قره گوزلو، بهزاد کرمی متین، هاجر کاشفی، دنیا نیک روش بابایی، فریبا بختیاری زاده، شعیب رحیمی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی کاری به‌عنوان برنامه­ ای جامع و فراگیر، به ارتقای رضایت­مندی و بهبود کیفیت زندگی کارکنان در محیط کار اختصاص می­ یابد، پرستاران یکی از مهم ­ترین ارکان بخش درمان هستند که با توجه به وضعیت شغلی، مسئول وظایف مهمی از قبیل مراقبت­های روحی و روانی و نیز فیزیکی بیمار می ­باشند که فعالیت­های فوق در صورت عدم رعایت اصول ایمنی و نیز آرامش و رفاه کاری، در بروز اختلالات جسمانی و روحی این قشر نقش بسزایی دارد. یکی دیگر از مهم­ترین مشکلات کاری پرستاران، بارکاری می­ باشد، بارکاری زیاد یکی از مهم‌ترین علل ایجاد استرس در پرستاران می ­باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط کیفیت زندگی کاری پرستاران شاغل در بیمارستان­ های آموزشی – درمانی شهر کرمانشاه با میزان درک و ارزیابی آنان از بار کاری بود.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت توصیفی-تحلیلی و به‌صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶ بر روی ۸۷۳ نفر از پرستاران بیمارستان­های آموزشی-درمانی شهر کرمانشاه انجام‌شد. نمونه ­گیری به‌صورت تصادفی طبقه ­ای متناسب با حجم نمونه و با توجه به تعداد پرستاران شاغل در هر بیمارستان انجام شد. پرستاران شاغل در هر بیمارستان به صورت نمونه­ گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع ­آوری داده­ ها از اطلاعات دموگرافیک محقق ساخته، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری درن ون لار (Darren Van Laar) و پرسشنامه بارکاری ناسا استفاده شد. برای تجزیه ‌و تحلیل داده­ها از نرم­افزار SPSS-۱۸ و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون کروسکال-والیس و آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
یافته­ها: سن افراد شرکت داده ‌شده در مطالعه ۸۸/۵± ۴۴/۳۲ سال بود. در بین نمونه مورد مطالعه ۵/۴۰% را مردان و ۵/۵۹% را زنان تشکیل دادند. رابطه معنا‌داری بین کلیه ابعاد بارکاری با یکدیگر مشاهده شد (۰۵/۰>p). بین بعد وضعیت عمومی با کلیه ابعاد بارکاری (۰۵/۰>p) غیر از عملکرد و بازدهی (۰۵/۰<p) ارتباط وجود داشت. بین کیفیت کلی زندگی با بعد بار زمانی (۰,۰۲۷p=)، میزان تلاش و کوشش (۰۴۶/۰p=) و احساس ناکامی و دلسردی (۰۱۵/۰ p=) رابطه معنا‌داری وجود داشت، اما بین کیفیت کلی زندگی کاری با خرده مقیاس‌های بار فکری و ذهنی (۱۷/۰=p)، بار فیزیکی (۱۸۱/۰=p) و عملکرد و بازدهی (۸۵۲/۰=p) ارتباط معناداری مشاهده نشد.
رابطه معنا‌داری بین کیفیت کلی زندگی پرستاران با تعداد شیفت (۱۰۷/۰=p) و تعداد بیماران در هر شیفت (۶۱۸/۰=p) مشاهده نشد. ارتباط معنا‌داری بین کیفیت کلی زندگی پرستاران با ساعات اضافه‌کاری (۰۰۱/۰=p) در بین پرستاران مورد مطالعه مشاهده شد. رابطه معنا‌داری بین کیفیت زندگی و بخش بیمارستانی مورد مطالعه وجود داشت؛ به طوری که کمترین کیفیت زندگی کاری در بخش داخلی جراحی و بالاترین کیفیت زندگی کاری مربوط به بخش اطفال بود.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش مبنی بر  تأثیر بارکاری بر کاهش کیفیت زندگی کاری، اتخاذ تدابیری در راستای ارتقای کیفیت زندگی کاری، رفع عوامل زمینه‌ساز، پیشگیری، درمان و آموزش روش­ها و مهارت­های صحیح تطابقی و ارتباطی از ضروریات کنونی سیاست­گذاری در امر بهداشت و درمان در چنین محیط­هایی می­باشد. همچنین نقش و تأثیر مدیریت و سرپرستان جهت انجام مداخلات مؤثر در جهت بهبود کیفیت زندگی کاری و بارکاری را مشخص کرده و انجام مطالعات بیشتر در آینده در جهت شناسایی دیگر فاکتورهای تأثیرگذار بر کیفیت زندگی و بارکاری پیشنهاد می­گردد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb