دوره 14، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 69-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmati N.K F, Maneshi H A, Rezaie M, Abbasi M. Evaluation of safety culture in staffs of South Pars Gas Company. ioh 2018; 14 (6) :57-69
رحمتی نجار کلائی فاطمه، منشی حسام الدین، رضائی مسعود، عباسی محمد. ارزیابی فرهنگ ایمنی در پرسنل مجتمع گازی پارس جنوبی. سلامت كار ايران. 1396; 14 (6) :57-69

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان،ایران ، masoud.rezaei68@yahoo.com

زمینه و هدف: ایمنی در شرکت های مرتبط با نفت و گاز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. از اینرو، مطالعه حاضر در نظر دارد که به بررسی فرهنگ ایمنی به وسیله چک لیست های رفتاری و محیطی در پرسنل شرکت گازی پارس جنوبی بپردازد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی بوده و در مجموع 1000 نفر به صورت تصادفی از بین بخش های مختلف مجتمع گازی پارس جنوبی انتخاب شدند. پس از انتخاب افراد، اطلاعات دموگرافیک از تمامی آنها گرفته شد و چک لیست های رفتاری و محیطی ایمنی به صورت مصاحبه برای تمامی آنها تکمیل شد.

یافته ها: به طور کلی 1000 نفر با میانگین سنی 59/4 ± 33/30 در این مطالعه شرکت کردند. در کل یافته های چک لیست رفتاری کارکنان نشان داد که وضعیت ایمنی از لحاظ این چک لیست در وضعیت مناسبی قرار دارد. با این وجود برخی از موارد ایمنی مورد نظر در این چک لیست نیاز به توجه بیشتری دارد. در مقابل چک لیست محیطی نشان داد که این شرکت در بخش آموزش، کمک های اولیه، ایمنی ماشین آلات، بخش مواد شیمیایی، سیلندر های تحت فشار، روشنایی، صدا، ارتعاش و ارگونومی عملکرد مناسبی نداشته است و می بایست در این موارد برنامه ریزی لازم را در جهت ارتقاء فرهنگ ایمنی داشته باشد.

نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که وضعیت ایمنی رفتاری افراد شاغل در شرکت پارس جنوبی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. با این وجود وضعیت ایمنی محیطی این شرکت در وضعیت مناسبی قرار نداشت و توصیه می شود که مدیران این شرکت نسبت به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

واژه‌های کلیدی: ایران، ایمنی، مدیریت ایمنی
متن کامل [PDF 698 kb]   (1963 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1395/3/26 | پذیرش: 1395/10/28 | انتشار: 1397/1/15