دوره 6، شماره 3 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 14-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhtiyar Nasrabadi H, Bahrami S, Keyvanara M, Kalantari M. Astudy of the happiness level among the staff of the faculties in Isfahan University of Medical Sciences in 2009. ioh 2009; 6 (3) :8-14
بختیار نصرآبادی حسنعلی، بهرامی سوسن، کیوان آرا محمود، کلانتری مهرداد. بررسی سطح شادی در کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1388. سلامت كار ايران. 1388; 6 (3) :8-14

، Bahrami837@gmail.com

زمینه و هدف: امروزه برای دستیابی به سازمانهای اثربخش، توجه به فاکتورهای کیفیت کاری از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی سطح شادی و عوامل موثر بر آن درکارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد.

روش بررسی: برای انجام این مطالعه توصیفی، پیمایشی 144 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی از بین کلیه ی کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان(401 نفر) انتخاب شدند . اطلاعات با استفاده از دو پرسشنامه محقق ساخته شادی وعوامل شادی آفرین داخلی و خارجی جمع آوری گردید. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و پایایی آنها با روش ضریب آلفای کرانباخ محاسبه گردید. تحلیل یافته‌های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

یافته ها: میانگین نمرات شادی و عوامل شادی آفرین خارجی کمتر از سطح متوسط بوده، لیکن میانگین عوامل شادی آفرین داخلی در سطح متوسط بوده است. همچنین بین میانگین نمرات شادی و نمرات عوامل شادی آفرین داخلی و خارجی بر حسب سابقه خدمت، مدرک تحصیلی و محل خدمت تفاوت وجود نداشته، لیکن نمرات شادی مردان بیش از زنان بوده است. ازطرفی میانگین نمرات عوامل شادی آفرین داخلی و خارجی در افراد متاهل بیش از افراد مجرد بوده است.

نتیجه گیری: ضرورت پرداختن به مقوله نشاط و عوامل ایجاد کننده آن از آنجا ناشی می‌شود که هم برای جامعه و هم برای نهادهای آن بسیار مهم است

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1388/12/17 | انتشار: 1388/7/23