هدف : نور روز علاوه بر تاثیرات دیداری، سبب کنترل چرخه سیرکادین ترشح هورمونها و دمای بدن، تاثیر بر خواب و بیداری، هوشیاری، حالت و رفتار انسان میشود. در این مطالعه با پیش بینی مقادیر روشنایی قائم جنوبی، کمیتهای "روشنایی کافی روز" و "روشنایی مفید روز"در شهرکهای صنعتی تهران محاسبه گردید.
روش بررسی : اندازهگیری روشنایی نیز از 12 جولای تا 1 آگوست 2007 از ساعات 9 تا 15 در سه ایستگاه همدان، اشتهارد و کرمان انجام شد. با استفاده از معادلات انجمن مهندسین روشنایی آمریکای شمالی، مقادیر روشنایی قائم جنوبی برای ایستگاههای مذکور محاسبه گردید. با استفاده از مدل تجربی حاصله، ضمن محاسبه روشنایی قائم جنوبی در 11شهرک صنعتی تهران در یک سال کاری، کمیتهای "روشنایی کافی روز" و "روشنایی مفید روز" در یک کارگاه فرضی پیش بینی شد.
یافتهها : حداقل، حداکثر، میانگین و انحراف معیار کل دادهها بترتیب برابر 5، 32/88، 14/50 و 35/23 کیلولوکس بود. میزان "روشنایی کافی روز" حدود 56%، و میزان "روشنایی مفید روز" %56 تا 100% برای یک کارگاه فرضی تعیین شد.
نتیجهگیری: در شهرکهای صنعتی تهران پتانسیل بالایی جهت تامین روشنایی روز و صرفه جویی انرژی وجود دارد. حداکثر مقادیر روشنایی قائم در شهرکهای صنعتی بیش از 88 کیلولوکس میباشد که قابلیت تامین روشنایی داخلی بیش از 630 کیلولوکس را دارد. این میزان روشنایی داخلی سبب خیرگی و ناراحتی شاغلین نخواهد شد
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |