دوره 6، شماره 4 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kang Zeiton A, Gholami M, Farzadkia M, Javadi Z, Moabedi I. Performance evaluation of Iran University of medical sciences' hospital wastewater treatment plants. ioh 2010; 6 (4) :47-54
دهقان کنگ زیتون علی اکبر، غلامی میترا، فرزادکیا مهدی، جوادی زهره، مویدی ایرج. ارزیابی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران. سلامت كار ايران. 1388; 6 (4) :47-54

، gholamim@iums.ac.ir

هدف : با وجود افزایش نگرانی‌ها درباره مدیریت مواد زاید بیمارستانی، توجه کافی به فاضلاب تولیدی از بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی نشده است. این پساب‌ها مملو از میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، مواد دارویی ناقص متابولیزه شده، عناصر رادیواکتیو و سایر مواد شیمیایی سمی هستند. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران، آنالیز رفتار آنها در حذف آلاینده‌ها و مقایسه کیفیت پساب خروجی و لجن تولیدی در این تصفیه‌خانه‌ها با استانداردهای ملی سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.

روش بررسی : در این مطالعه که در یک دوره 6 ماهه انجام شد 4 بیمارستان از بین بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شدند. در هر ماه یک بار نمونه‌برداری انجام و جمعاً 72 نمونه (شامل 6 نمونه از ورودی تصفیه‌خانه، 6 نمونه از خروجی تصفیه‌خانه و 6 نمونه از لجن فعال برگشتی) بدست آمد.

یافته‌ها : نتایج نشان داد که بیمارستان شهیدهاشمی نژاد با سیستم تصفیه لجن فعال تلفیقی فیلم ثابت بیشترین کارایی را در حذف COD ، BOD5 و TSS داشته و لجن های دفعی تصفیه خانه های مورد مطالعه در کلاس B مقررات EPA قرار می‌گیرند.

نتیجه‌گیری : تصفیه‌خانه فاضلاب بیمارستان شهیدهاشمی نژاد به دلیل نوع سیستم تصفیه و توانایی این سیستم در تصفیه بارگذاری‌های آلی و هیدرولیکی متغیر و بهره‌برداری و نگهداری ساده‌تر بهترین عملکرد را داشته است

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای تنفسی
دریافت: 1389/2/19 | انتشار: 1388/10/25