دوره 17، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 414-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaar Ahmadi R, Taheri F, Farshad A A, Hedayati B, Motalebi Gh M, Mirkazemi R. Ranking Research Priorities in Health, Safety and Environment (HSE). ioh 2020; 17 (1) :399-414
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2988-fa.html
یاراحمدی رسول، طاهری فرشته، فرشاد علی اصغر، هدایتی بیتا، مطلبی مسعود، میرکاظمی رکسانا. رتبه بندی اولویتهای پژوهشی در حوزه سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE). سلامت كار ايران. 1399; 17 (1) :399-414

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2988-fa.html


موسسه توسعه دانش و فن آوری فرزانگان نیک اندیش ، r.mirkazemi@gmail.com
چکیده:   (1920 مشاهده)
زمینه و هدف: گستردگی موضوعات سلامت، ایمنی و محیط زیست ( (HSE) و محدودیت منابع، مانع می‌شود که به کلیه نیازهای پژوهشی پاسخ داده شود. بنابراین تعیین الویت‌های پژوهشی ضرورت می‌یابد.  این مطالعه با هدف رتبه‌بندی اولویتهای پژوهشی در حوزه سلامت، ایمنی و محیط زیست انجام گرفت.
روش بررسی: یک مطالعه کیفی بوده و با استفاده از مدل پیشنهادی Council on Health Research for development (COHRED)  در 5 مرحله مشارکت ذی‌نفعان، تحلیل وضعیت موجود، مشخص کردن عناوین پژوهشی، امتیازدهی بر اساس معیارها و تعیین الویت بر اساس بیشترین توافق انجام گرفت. مشارکت‌کنندگان در این مطالعه 10 نفر از افراد صاحبنظر و کلیه ذی‌نفعان بودند.
یافته‌ها: تحلیل وضعیت مطالعات انجام شده در حوزه HSE از سال 2014 تا 2019 در ایران نشان داد بیشتر مطالعات در بخش صنعت انجام گرفته است. بر اساس نظر صاحبنظران، در حوزه سلامت و محیط زیست، بیشترین الویت پژوهشی به مشاغل کشاورزی، شیلات، پرورش دام و در حوزه ایمنی به مشاغل کارگری در حوزه صنایع و معادن، مشاغل کارگری در حوزه ساختمان و رانندگی اختصاص داده شد. مشاغل کارگری در حوزه ساختمان صنایع متوسط و کوچک و در حوزه صنایع و معادن متوسط و کوچک بالاترین الویت را در حوزه‌های ده‌گانه پژوهشی سلامت و ایمنی داشتند.  مشاغل کشاورزی، شیلات، پرورش دام و طیور صنایع بزرگ، متوسط و کوچک بالاترین الویت را در بیشتر حوزه‌های پژوهشی ده‌گانه در زمینه اثرات زیست محیطی دارا بود.
نتیجه‌گیری: بیشتر مطالعات انجام شده در حوزه HSE در بخش صنعت انجام گرفته و ضروری است بر اساس الویت‌های تعیین شده در این مطالعه ، پژوهش‌ها گسترش یابد.
متن کامل [PDF 813 kb]   (1178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: HSE
دریافت: 1398/7/17 | پذیرش: 1399/4/18 | انتشار: 1399/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb